„Această profesie e asemănătoare cu pre­zen­tarea unei emisiuni de televiziune. Trebuie să zâm­beşti şi să ai situaţia sub control, să fii calm chiar da­că în jurul tău se creează un mic haos din cauza unor goluri de aer, în urma cărora pasagerii intră într-o uşoară stare de pani­că”, a povestit Leo­nard Miron.

Agenţii de securitate nu l-au lăsat să urce în avion

Chiar dacă a avut posibilitatea să că­lă­torească în mai toate zonele pla­ne­­tei, Leonard se simte cel mai bine atunci când zboa­ră pe relaţia Lon­dra-Bucureşti şi re­tur. Majoritatea pasa­ge­rilor îl recu­nosc şi îşi ascund cu greu mirarea, că acela pe care-l ştiau de pe mi­cile ecrane a ajuns să-i ser­veas­că… la înălţime. „Cei mai mulţi mă întreabă dacă e mai bine să fiu «chelner» decât pre­zen­tator de televiziune”, a povestit Mi­ron.  Cea mai ha­ioasă întâmplare a avut-o însă cu a­gen­ţii de securitate de la aeroportul Henri Coandă. „Unul dintre agenţii de securitate a refuzat să mă lase să trec de filtrul de control, spunându-mi că nu a fost informat de nici o filmare a TVR pe cursa de Lon­dra. Chiar şi după ce mi-a verificat ecu­sonul şi ba­ga­jul, tot nu a fost convins că eu sunt angajatul companiei British”, şi-a amintit Miron.

Trimite bani lunar în Nairobi, pentru animal

Sim­paticul pre­zen­ta­tor de televiziune ne-a dez­văluit că, pe vre­mu­ri, îi ruga pe colegii din TVR să găsească o rută de zbor cu escale cât mai mul­te . „Îmi plă­cea enorm de mult să zbor. Acesta e şi mo­ti­vul pen­tru care mi-am ales această slujbă, care re­cunosc că este mult mai bine plătită decât cea de prezentator de emisiuni de televiziu­ne”, a adăugat Mi­ron. Una dintre cele mai fru­moase amintiri pe care le are din nu­me­roasele sale călătorii este cea de la Nairobi. „Acolo mi-am cum­pă­rat o girafă. Pe­riodic, pentru o sumă de bani pe care o achit lunar, primesc infor­ma­ţii de­s­pre girafa mea. Şi multe poze cu ea”, a spus Leonard.

Continuă colaborarea cu TVR

Leonard nu a renunţat la profesia care l-a consacrat, acceptând să semneze un contract de colaborare cu emisiunea „Miezul Zilei”: „M-am bucurat a­tunci când Dana Deac a adus în grila de toamnă a TVR 1 un gen de emisiune care are, pe coordonate similare, un public extrem de bine reprezentat în Marea Britanie. Şi mă refer aici la «This Morning», o emisiune cu care colaborez pentru lucrarea mea de doctorat şi care are acelaşi format şi aceeaşi idee cu «Miezul Zilei»”.

I-a avut pasageri pe David Beckham şi Naomi Campbell

De când a ales să fie steward, Leonard a avut şansa să zboare alături de personalităţi ale showbizului mondial printre care: Liza Minelli, Jose Carreras, Penelope Cruz, Ange­lina Jolie, Naomi Camp­bell, dar şi fotbalistul David Bec­kham. „Toţi cei care urcă la bordul unui avion sunt doar pasa­geri şi trebuie să se con­for­meze regu­lilor echi­pa­jului. Toate aceste VIP-uri alături de care am zburat mi s-au pă­rut a fi oameni cât se poa­te de normali, fără fiţe”, cre­de Leonard.

 

Urmărește-ne pe Google News