Mariana Cora, în vârstă de 36 de ani, a născut zilele trecute cel de-al şaptelea copil, însă aceasta a fost a cincea operaţie de cezariană la care femeia s-a supus. Mămica recunoaşte că a fost conştientă la ce riscuri se expune, însă a ales să ignore pericolul. Din fericire, atât mama, cât şi fetiţa ei se simt bine.
“Am avut nădejde în bunul Dumnezeu că o să fie totul bine”, a declarat Mariana.
Medicii au fost uimiţi să vadă cât de repede s-a recuperat pacienta, mai ales O femeie din Iaşi a reuşit să îi uimească pe medici după ce a devenit mamă a şaptea oară. că, de-a lungul carierei lor, de cele mai multe ori au fost nevoiţi să scoată uterul după a doua sau a treia cezariană.
Locul 3 în Europa la cezariene
“Femeile trebuie să înţeleagă că e bine să nască natural şi mai mult de două cezariene reprezintă un risc pentru sănătatea lor“, susţine Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii Cuza Vodă.
La nivel naţional, 37% dintre bebeluşi sunt aduşi pe lume prin intervenţie chirurgicală, cifră care ne plasează pe locul 3 în Europa, în timp ce în Olanda, Slovenia şi Finlanda se înregistrează cele mai puţine cezariene.

Urmărește-ne pe Google News