În primul rând nu trebuie să-ţi laşi afectate psihicul şi respectul de sine. Modul în care reacţionezi la această criză te va diferenţia de ceilalţi când îţi cauţi un nou loc de muncă. Mai simplu spus, atitudinea este totul.
Pierderea slujbei îţi va da o şansă să-ţi reevaluezi viaţa, să petreci mai mult timp cu familia ta, să-ţi înveţi copiii şi să-i vezi cum cresc sau să-ţi reafirmi ceea ce contează cel mai mult.
Rămâi concentrat pe viitor pentru a te putea situa cât mai bine pe frontul locurilor de muncă şi în contact cu cei care te pot ajuta.
Cei care iau pierderea jobului drept un eşec datorat inadecvării personale au şanse mai mici să revină cu succes. Angajatorii potenţiali vor fi mult mai atraşi de către persoanele care şi-au arătat abilitatea de a rămâne pozitivi şi încrezători în sine, în ciuda pierderii locului de muncă.
Fă din grija faţă de tine o prioritate. Ai grijă de tine şi fă orice te face să te simţi puternic şi confortabil. Exerciţiile fizice contribuie la revenire, făcându-te imun la stres.
Înconjoară-te cu oameni pozitivi, pentru că oamenii din jurul tău influenţeză modul în care te vezi, situaţia în care te găseşti. Citeşte cărţi pozitive, urmăreşte filme care să te inspire.
Caută-ţi conoscuţii şi solicită-le suportul pentru a te recomanda sau prezenta oricând unui potenţial angajator. Fă din găsirea unui job un job în sine. Crează-ţi un plan de căutare a joburilor în paşi mici. Apoi prioritizează.
Fii mai binevoitor faţă de ceilalţi, conform financiarul.ro. Când ne punem la dispoziţie timpul pentru a-i ajuta pe ceilalţi, ne putem construi o reţea de contacte şi, în plus, indicăm potenţialilor angajatori că nu lenevim aşteptând ca munca să ne găsească.
Citeşte şi: Nu semnezi, eşti concediat? În ce condiţii poţi fi demis legal
Funcţionară concediată pentru că a pozat goală! O americancă a plătit scump apariţia sexy într-o celebră revistă pentru bărbaţi
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro