S-a «bătut» luni în şir pentru 80 de lei
Veronica Dobozi (foto), fostă judecătoare la Târgu Mureş, dată afară din magistratură după ce şi-a hărţuit o colegă, şi-a mâncat timpul şi nervii prin tribunale pentru 80 de lei. Femeia a declanşat război total Regiei de Transport Bucureşti, pe care luni de-a rândul a târât- o prin instanţe, după ce controlorii au prins-o circulând cu un abonament expirat şi au amendat-o cu 80 de lei.
Se judecă pentru un stâlp de curent
Un stâlp ridicat, chipurile, prea aproape de casa lui l-a enervat atât de tare pe un clujean, încât acesta s-a dus glonţ la tribunal pentru a-l “pârî” pe proprietarul lui, compania de energie electrică. În plângerea pe care a făcut-o, omul a scris că viaţa lui şi a familiei sale sunt puse în pericol de radiaţiile emise de firele electrice. Cei pe care îi consideră vinovaţi spun însă că el e de vină, pentru că şi-a extins gospodăria până când gardul casei aproape că s-a lipit de stâlp.
Cer dinţii din aur ai rudei moarte
Rudele lui Constantin Titu Popescu, un fost moşier din Mehedinţi, arestat de trei ori de comunişti în urma unor acuzaţii ca “sabotor” şi “speculant”, au cerut instanţei supreme să dispună şi retrocedarea, printre altele, a celor patru dinţi de aur ai defunctului. Moştenitorii au documente care demonstrează că obiecte de valoare, dinţii din aur, plus 300 de monede de argint ar fi ajuns în vistieria Băncii Naţionale.
De 20 ani se chinuie să-şi anuleze condamnarea la moarte
Constantin Răuţă (foto), un fost spion din Departamentul Securităţii Statului, e singurul român condamnat la moarte care umblă liber prin lume. De aproape 20 de ani, bărbatul se chinuie prin instanţe, fără succes, să anuleze sentinţa pronunţată împotriva lui sub acuzaţiile de dezertare şi trădare. În 1974, securistul a ajuns, cu treburi de serviciu, în SUA, numai că, acolo, s-a dus fix la omologii americani şi le-a înmânat, nu se ştie în schimbul a ce, valiza diplomatică pe care o avea în grijă. Considerat duşman al poporului, Răuţă a fost condamnat la moarte, în lipsă, de regimul comunist de la Bucureşti, sentinţă care, şi în ziua de azi, a rămas valabilă.