Astfel, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Galați a decis cu unanimitate de voturi să își suspende activitatea începând de astăzi, timp de două săptămâni. Potrivit acestei hotărâri, până pe 17 martie, câte 2 ore pe zi, în intervalul orar 12.00-14.00, judecătorii nu vor analiza decât cauzele urgente, adică cererile de arestare preventivă.

Și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați au declanşat luni protestele, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi suspendând activitatea cu publicul de astăzi şi până pe 15 martie. În această perioadă, activitatea cu publicul se va realiza doar prin fax, e-mail sau servicii poştale.

Magistraţii Tribunalului Brăila au intrat în grevă japoneză, în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă care modifică legile justiţiei. Ei vor purta pe braţe banderole albe în timpul şedinţelor de judecată, până când problema va fi rezolvată.

Mai mulți actori ai Teatrului Național din Cluj au protestat, sâmbătă seară, înaintea reprezentației piesei „Țiganiada”, în semn de solidaritate cu protestele magistraților din ultimele zile.

De la anunțarea Ordonanței 7, mai multe instanțe și parchete din țară au decis să-și întrerupă activitatea timp de câteva zile, în semn de protest față de modificările pe care le aduce actul legislativ.

În plus, în mai multe orașse, procurorii și magistrații au protestat pe treptele insituțiilor. Printre insituțiile care au criticat vehement Ordonanța 7 se numără Direcția Națională Anticorupție și Parchetul General.

Citește și: Protest pe treptele TNB față de Ordonanța care modifică legile justiției. Rebengiuc: „De frica închisorii, iau justiția în brațe și o schimbă cum vor ei”

Urmărește-ne pe Google News