«Am fost aproape de moarte»
Cel mai cunoscut psihiatru din România, prof. dr. Florin Tudose (59 de ani), a reuşit să limpezească mintea tulbure a zeci de mii de pacienţi. Munca sa la Spitalul Universitar din Capitală, dar şi cea de la catedră şi-au spus însă cuvântul. “Acum patru ani am fost aproape de moarte. Am avut un ulcer sângerând”, ne-a dezvăluit psihiatrul.
“Nici acum nu sunt bine, dar problemele de sănătate pe care le am le monitorizez şi le tratez atent şi corect. Pentru că am hipertensiune, iau cinci pastile în fiecare zi, fiecare conţinând câte o substanţă activă diferită”, ne-a mărturisit şeful secţiei Psihiatrie de la Universitar.
În scaunul cu rotile, dr. Gelu Onose ajută pacienţii să meargă din nou
O tragedie i-a schimbat pentru totdeauna viaţa medicului Gelu Onose (53 de ani), de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. În vara anului 2000, aflat în vacanţă în Grecia alături de soţia sa, specialistul în medicină fizică şi recuperare a suferit o fractură de coloană care i-a paralizat picioarele.
“Nu îi doresc nimănui o asemenea probă de foc în dragoste, dar pot să mă consider un norocos. Soţia mi-a rămas alături şi după accident“, s-a destăinuit medicul Gelu Onose ziarului Evenimentul Zilei. Dr. Onose, care s-a dedicat apoi cercetării în medicină, este foarte aproape acum de realizarea unui costum special cu care oamenii în scaun cu rotile vor putea să meargă. Proiectul său a fost medaliat cu aur la Salonul de Inventică de la Geneva, în 2006.
Dr. Brădişteanu, operat pe cord
Lumea medicală a fost şocată când, în 2006, prof. dr. Şerban Brădişteanu (foto), 59 de ani, cel care a efectuat la noi primul transplant de inimă, a fost operat pe cord deschis. Intervenţia a fost efectuată de chirurgi italieni la Spitalul Floreasca din Capitală, unitatea unde lucrează doctorul. Surse medicale au precizat atunci că pacientului i s-au montat patru bypass-uri aorto-coronariene.
Campanie pentru dr. Florin Fanea
Povestea dr. Florin Fanea (foto), 33 de ani, bolnav de cancer, a impresionat o ţară întreagă, iar mii de pacienţi şi de colegi au demarat o campanie pentru a strânge bani pentru operaţia medicului.
Pe blogul florin-fanea.blogspot. com, ultima informaţie a fost postată pe 24 mai. “Boala lui Florin a progresat, prin urmare, de ieri, a început să facă radioterapie şi în curând va fi nevoie de o nouă cură cu citostatice”, a scris soţia lui, Alina.
Paul Stoicescu, «doctorul plămânilor», se tratează de inimă
Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu (75 de ani) “repară” de zeci de ani plămânii afectaţi de cele mai grave boli, însă când inima lui s-a şubrezit, medicul a devenit, la rândul său, un pacient dependent de tratament.
“Am avut mai multe infarcturi şi am trecut cu greu peste ele. Acum urmez un tratament cu unde acustice, numit CardioFort. Acesta direcţionează undele acustice direct în zona afectată din muşchiul inimii, ducând la revascularizarea şi refacerea zonei. Tratamentul nu are efecte secundare”, a dezvăluit celebrul pneumolog.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro