Cerșetorii nu ar mai avea nicio limită și, de regulă, își fac veacul în centrul Sibiului, unde profită de dărnicia localnicilor și turiștilor. Se plimbă pe la terase, printre mese, iar atunci când nu primesc ceea ce își doresc devin recalcitranți.

Cel mai strigător la cer este că adulții își trimit copiii la cerșit și îi învață cum să profite de naivitatea oamenilor. Cerșetorii acționează nu doar în centru, ci și în cartiere și în alte zone aglomerate din Sibiu.

Un consilier local a adus în atenția colegilor aceste aspecte, cerând ca fenomenul să fie gestionat cu mai mare strictețe.

Consilier local FDGR: „Nu sunt de acord cu acest fenomen. În majoritatea cazurilor sunt aceleași persoane”

Wolfgang Alexander Guib, consilier local din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, a ridicat această problemă în cadrul unei ședințe și a cerut gestionarea ei cu maximă atenție.

„De fiecare dată, fără excepție, cel mai bun exemplu fiind drumul spre primărie, astăzi când m-am întâlnit pe strada Cetății, pe strada Bălcescu și în Piața Mare cu cerșetori. Când mă aflu în zona centrală, indiferent de zi sau de oră, sunt abordat de cerșetori de toate vârstele, și nu doar o dată, ci de multiple ori. În majoritatea cazurilor sunt aceleași persoane. Eu unul nu sunt de acord cu acest fenomen în orașul nostru, care este și o destinație turistică apreciată în România, și cred că, din păcate, afectează imaginea orașului, aspect confirmat și de cetățeni, și de turiști”, precizează consilierul local.

Wolfgang Alexander Guib apreciază efortul depus de agenții locali, însă este ferm convins că fenomenul ar putea fi, în cele din urmă, stopat.

„Știu că Poliția Locală este prezentă, am citit rapoartele care confirmă acest aspect, am făcut și sesizări pentru cazuri concrete, dar doresc să mă exprim și pe această cale, rugămintea mea către Serviciul Public de Poliție Locală fiind de a urmări și limita acest fenomen și de a îmbunătăți siguranța și confortul în Sibiul nostru”, a spus el.

Ce spune Poliția Locală. „Legea ne permite doar să îi amendăm”

În astfel de situații, Poliția Locală poate da doar amenzi. Însă cerșetorii nu se tem de ele, nu le plătesc niciodată și revin în stradă. Mulți dintre ei nici măcar nu sunt din județul Sibiu.

„Legislația ne permite doar să îi amendăm. O persoană aptă de muncă și care cerșește este amendată. Multe dintre persoanele care cerșesc în municipiul Sibiu nu au domiciliul în Sibiu”, a precizat Gheorghe Aldea, directorul Poliției Locale Sibiu.

Urmărește-ne pe Google News