Sibcoin va fi lansat la București, pe data de 21 noiembrie 2018, în cadrul unui eveniment care se va bucura de prezența a numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai autorităților publice locale din România, persoane din industria HoReCa, reprezentați ai presei naționale și locale, bloggeri și influenceri.

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu, va selecta prin tragere la sorți 20 de persoane din județul Sibiu care vor fi invitate să participe la acest eveniment.

Denumirea a fost aleasă în urma unui concurs de soluţii, organizat online, la care s-au putut înscrie toţi cei interesaţi. Au mai fost propuse denumiri ca „Sibian”, „Cibin”, „Cibinium”, „EuroSibanul”, „Oi” sau „Bulz”, făcând referire la tradiţia oieritului din zona Mărginimii sibiului.

Moneda câștigătoare, „Sibcoin”, a fost propusă de Eugen Ţîntar, care a primit suma de 1.000 de lei.

„Eu zic că i se poate spune simplu « Sibcoin », având deja un frate virtual, « Bitcoin ». Simplu şi totuşi răsunător, în acelaşi timp reprezentativ”, şi-a motivat sibianul propunerea, citat de Digi 24.

Moneda locală circulă într-o zonă geografică limitată și poate fi folosită doar în cadrul unei rețele locale/regionale de organizații. NU înlocuiește moneda națională, nu se află în competiție cu aceasta și nu este tranzacționată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară.

Moneda locală are drept scop încurajarea schimburilor locale și construcția de rețele locale/regionale de producție si comerț. Moneda locală  nu pune în nici un fel în discuție folosirea monedei naționale oficiale, emisă de Banca Națională și garantată de Stat sau Uniunea Europeană, în cazul Euro.

Există aproximativ 300 de monede locale în lume, fiind listate în Complementary Currency Resource Center (o bază de date mondială pentru monedele locale sau regionale). De exemplu, în Germania există 17 monede locale, Marea Britanie are 11 monede locale, Franța (9 monede locale), Belgia (9 monede locale), Olanda (9 monede locale), Grecia (8 monede locale).


Citește și… Mariana Mihuț, o viață între teatru și Victor Rebengiuc: „A meritat să rămân cu el”. Actrița împlinește 76 de ani


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News