În patru localități din Mehedinți, 115 copii și trei adulți au ajuns la spital în aceste zile, după ce ar fi mâncat din produsele primite de la firma de catering cu care aveau contract.

Managerul firmei de catering: Și personalul a mâncat la fel și nu a avut nimeni probleme

În replică, managerul firmei spune că şi angajații lui au mâncat acelaşi lucru şi nu au păţit nimic. De aceea, susține el, ar fi un complot îndreptat împotriva sa.

„Suspectăm că este cineva care a vrut să ne facă rău intenționat și de asta așteptăm rezultatele analizelor.

Ne gândim și noi, pentru că nu s-a mai întâmplat niciodată și avem mare grijă mai ales că alimentăm și la școli, e o alimentație publică și ne dăm toate eforturile să fie totul bine”, a declarat managerul firmei de catering, Răzvan Căruntu.

Mai mult, acesta susține că din mâncarea pe care le-au servit-o copiilor la școală a mâncat și personalul restaurantului și nimeni nu a făcut toxiinfecție alimentară.

„Cam tot personalul care a fost ieri de serviciu a mâncat această mâncare, și la noi nu a fost această problemă chiar la nimeni. S-au luat toate probele, tot ce s-a cerut de autorități le-am pus la dispoziție. Așteptăm și noi analizele, cred că toată lumea așteaptă să găsim vinovații”, a mai spus managerul.

Firma de catering a fost închisă și amendată cu 22.000 de lei în urma controalelor, iar DSP a luat probe şi așteaptă acum rezultatele.

„Ca urmare a controlului efectuat la unitatea de alimentație publică-tip catering, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale (…), pentru nerespectarea condițiilor de etichetare și depozitare a produsului finit, în valoare totală de 22.000 lei, precum și suspendarea activității până la remedierea deficiențelor. S-au prelevat probe din mâncarea consumată – contraprobe păstrate de operator în vederea determinării Listeria monocitogenes și Salmonella”, a transmis DSP.

Focar de toxiinfecţie alimentară în şcoli din Mehedinţi. Ministerul Sănătăţii: 118 persoane au mers la spital

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, vineri, în legătură cu focarul de toxiinfecţie alimentară apărut în mai multe şcoli din judeţul Mehedinţi, că, în total, 118 persoane s-au prezentat la unităţi medicale din judeţele Mehedinţi şi Dolj.

Dintre acestea, şapte copii şi un adult mai rămân sub supraveghere medicală.

„La Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin s-au prezentat 104 persoane (102 copii și 2 adulți). Dintre acestea, au fost internate 10 persoane (8 copii și 2 adulți). În cursul zilei de astăzi vor fi externați 9 pacienți, unul dintre copii va rămâne sub supraveghere medicală în secția de Diabet și boli de nutriție.

La Spitalul de Boli Infecțioase Craiova s-au prezentat 7 persoane (6 minori și 1 adult) cu forme ușoare și medii ale bolii. Acestea au rămas sub supraveghere medicală. La Spitalul Municipal Băilești s-au prezentat 7 persoane (minori) cu forme ușoare și medii ale bolii. Pacienții vor fi externați în cursul zilei de astăzi”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătății.

Planul roşu de intervenţie, activat de autorităţile din Mehedinţi

Autorităţile din judeţul Mehedinţi au activat, joi după-amiază, Planul roşu de intervenţie, în urma unui apel la 112 prin care se anunţa că mai mulţi copii, din diferite localităţi, au stări de rău şi simptome de toxiinfecţie alimentară. Copiii au vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

Autorităţile au intervenit cu mai multe autospeciale de transport victime multiple, fiind alocate şi maşini din judeţele învecinate.

Copiii şi adulţii ar fi mâncat meniul oferit în mai multe unităţi de învăţământ de o firmă de catering, după care au început să se simtă rău.

Urmărește-ne pe Google News