Amenzi de până la 10.000 de lei

Dincolo de acuzaţiile directe de corupţie, se naşte o întrebare: de unde şi de ce avea Ovidiu Silaghi sisteme de bruiaj acasă, dacă legea interzice folosirea lor? Uniunea Europeană a scos în afara legii folosirea acestor aparate şi impune amenzi de până la 10.000 de lei.
În ciuda acestui fapt, internetul abundă de anunţuri de vânzare “pe propria răspundere” a acestor aparate, la preţuri cuprinse între 1.400 şi 2.400 de lei. Pe de altă parte, există şi instituţii care deţin, sub un pretext sau altul, aparatură antiinterceptări.
De exemplu, Ministerul Educaţiei a achiziţionat anul trecut sisteme de bruiaj. Astfel de aparate au existat însă şi la Prefectura Bucureştiului, pe vremea mandatului lui Gabriel Oprea, când în apropierea şi în biroul său “mureau” toate telefoanele.

Până şi Patriarhia se teme de interceptări

Surse apropiate Patriarhului ne-au declarat că până şi prelaţii din Dealul Mitropoliei din Bucureşti folosesc aparatură antiinterceptări. În punctul zero al celui mai sfânt loc de pe harta ortodoxiei româneşti, adică în sala de consiliu din Palatul Patriarhal, unde Preafericitul Daniel ţine şedinţele, telefoanele participanţilor “amuţesc” subit.
În Dealul Mitropoliei, telefoanele pierd semnalul

Urmărește-ne pe Google News