România şi Republica Moldova se numără printre cele 60 de ţări pe care gruparea Stat Islamic le-a ameninţat în urmă cu câteva zile. Teroriştii au publicat pe internet o înregistrare video de propagandă în care ameninţă “coaliţia diavolilor” care luptă împotriva sa, printre care şi ţara noastră.
“Iată coaliţia diavolilor, la care se alătură Iranul, Turcia şi Rusia. Asta pentru că Millah of Kufr (necredincioşii) li se vor alătura pentru a lupta împotriva adevărului. Deci să vedem ce puteţi. Numărul vostru ne va spori nouă credinţa. Noi vă numărăm steagurile. Profetul nostru a spus că atunci când vor ajunge la 80, flăcările războiului vă vor arde în final pe dealurile morţii (…) Aliatul nostru este cel mai mare. El este Allah şi toată gloria este a lui”, se arăta în înregistrare. Cât de serioasă este această ameninţare pentru România?
“România, ca stat NATO, e clar trecută pe lista teroriştilor. Să nu uităm că aceştia au cam făcut ceea ce au declarat. Deci pericolul ca în România să fie un atentat e real. Nimeni nu poate preveni sau şti dinainte ce au de gând aceşti lupi singuratici. Putem doar preveni asemenea acţiuni, printr-o colaborare a tututor serviciilor secrete din ţările NATO. Trebuie neapărat o amplă colaborare între toţi cei care pot preveni atacurile grupărilor jihadiste şi nu numai”, ne-a spus Silviu Crăescu, preşedintele Academiei Naţionale de Securitate.

Anonymous dă cu calmante în ISIS

Grupul de hackeri GhostSec, afiliat Anonymous, continuă războiul cibernetic împotriva ISIS. Ultima lovitură aplicată de hackeri jihadiştilor a constat în înlocuirea unui site de propagandă a Statului Islamic cu o reclamă la Prozac, un cunoscut medicament antidepresiv.
Site-ul atacat de hackeri fusese deschis recent pe “darknet” (parte ascunsă a internetului), ca un răspuns la atacurile Anonymous asupra site-urilor grupului terorist de pe “open web”.

Urmărește-ne pe Google News