Întrebată sâmbătă, la Prima TV, dacă îşi doreşte funcţia de comisar european în cazul în care Ursula von der Leyen îl respinge pe colegul său de partid Victor Negrescu, Simona Bucura-Oprescu a spus că preferă să rămână în Guvern.

„Îmi doresc să-mi continui munca aici, la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, fiindcă îmi doresc să duc la capăt ceea ce am început şi să arăt că ceea ce am făcut este corect”, a spus Simona Bucura-Oprescu.

Chestionată dacă şi doreşte să fie ministru şi din decembrie încolo, Simona Bucura-Oprescu a răspuns: „Nu, îmi doresc în primul rând să îmi continui munca acum, astfel încât să arăt că ceea ce am făcut este corect”.

Simona Bucura-Oprescu a mai fost întrebată dacă a primit reproşuri de la premierul Marcel Ciolacu după scandalul generat de recalcularea pensiilor.

„Nu. Premierul Ciolacu este mult prea ocupat să muncească şi să facă cât de mult poate, bucată cu bucată, pentru România. Este important să vedem că fiecare român simte că suntem la guvernare şi că viaţa îi este puţin mai bună”, a conchis Bucura-Oprescu.

Înaintarea propunerii de comisar european din partea României, adică a lui Victor Negrescu, dă bătăi de cap Guvernului, principala problemă fiind că de la Bruxelles se cere cu insistență o femeie.

Cine este Simona Bucura-Oprescu

Simona Bucura-Oprescu a preluat conducerea Ministerul Muncii în vara trecută, după demisia lui Marius Budăi. Economistă de profesie, Bucura-Oprescu are studii și la Academia de Poliție și Academia de Informații a SRI.

Simona Bucura-Oprescu este la al treilea mandat de deputat PSD de Argeș, este de profesie economist, după ce a terminat Facultatea de Științe Economice la Universitatea de Stat din Craiova, după care a urmat cursuri post-universitare la Academia de Poliție și un master la aceeași instituție, apoi a terminat un curs postuniversitar la Academia Națională de Informații.

Potrivit presei locale, citate de G4Media, în CV-ul Simonei Bucura-Oprescu există o „gaură” de cinci ani în care nu apare nimic. Asta pentru că din CV și-ar fi șters un doctorat la Academia Națională de Informații, dar și o altă facultate de studii economice.

La mijlocul săptămânii trecute, Simona Bucura-Oprescu a devenit virală pe reţelele de socializare, după un răspuns cel puţin bizar.

Întrebată despre stadiul în care se află Legea salarizării, Simona Bucura-Oprescu a dat următorul răspuns: „Astăzi este sărbătoare și mâine urmează o altă mare sărbătoare, iar astăzi suntem înainte de «ziua recoltei» cumva pentru pensionarii din România…”.

Urmărește-ne pe Google News