UPDATE ora 10.53: Subiectele la proba scrisă la matematică la simulare Evaluarea Națională 2024 au fost publicate de Edupedu.
Elevii de clasa a VIII-a au primit 18 exerciții și probleme. La primul subiect au fost 5 itemi de tip grilă și unul de precizat dacă o afirmație este adevărată sau falsă. Subiecul al II-lea a fost integral grilă și majoritatea problemelor au fost de geometrie.
La subiectul al III-lea itemii au solicitat scrierea pe foaia de examen a rezolvărilor complete. La problema de geometrie în spațiu, ultimul item, elevii au avut un cub.
Vedeți mai jos subiectele la matematică la simulare Evaluare Națională 2024:
***
Știrea inițială: Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, iar probele încep la ora 9.00. Elevii sunt repartizați câte unul în bancă, în ordine alfabetică.
Timpul pentru rezolvarea subiectelor este de două ore, din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broșura de subiecte. Elevii completează în colțul din dreapta sus a broșurii tipizate datele personale, având la dispoziție 15 minute.
Potrivit Ministerului Educaţiei, „subiectele sunt distribuite sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul”.
Ministerul Educaţiei a transmis luni seara că „un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect”.
Potrivit sursei citate, „la figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră”. De asemenea, este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.
În premieră, lucrările de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată. Acestea vor fi repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații.
Ministerul Educaţiei precizează că rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. „Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, arată sursa citată.
Calendar Simulare Evaluare Națională 2024
- 5 februarie 2024: limba și literatura română – proba scrisă
- 6 februarie 2024: matematică – proba scrisă
- 7 februarie 2024: limba și literatura maternă – proba scrisă
- 23 februarie 2024: comunicarea rezultatelor
Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro