- 11 martie – Limba și literatura română
- 12 martie – Matematică
- 13 martie – Limba și literatura maternă
- 22 martie – Comunicarea rezultatelor
Ce trebuie să știe elevii:
Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli va fi permis până la ora 8:30. La ora 9:00, va începe distribuirea subiectelor.
Din momentul în care s-au distribuit subiectele, elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea cerințelor pe foile de examen.
Subiectele, elaborate de specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), sunt gândite pentru a valorifica cunoștințele elevilor pe temele parcurse în programa școlară, până la această dată.
Lucrările vor fi corectate de doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.
Corectarea lucrărilor se va realiza în baza unor bareme, astfel încât să se asigure nitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Notele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pot fi trecute în catalog la la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui
Modele de subiecte:
Vezi aici modelul de subiect la Limba şi literatura română
Vezi aici modelul de subiect la Matematică
Important de precizat este faptul că variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VII-a în anul şcolar 2018-2019, vor conține la Matematică, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi, adică teste grilă.
Ce reguli trebuie respectate în timpul examenului:
Elevii nu au voie să intre în sală cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. Obiectele vor fi lăsate într-o sală de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.
Candidații care nu respectă această regulă nu vor fi primiți în sală de examen.
De asemenea, elevii nu au voie să intre în sala de examen cu manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Elevii nu au voie să aibă asupra lor telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
Elevii nu au voie să comunice între ei în timpul examenului, nici cu persoane din exteriorul sălii, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
Fotografie ilustrativă: 123rf.com
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro