Sindicaliștii au solicitat să se găsească fondurile necesare acordării drepturilor salariale, provenite din sentinţele definitive şi executorii, cuvenite celor din Educaţie și au transmis că, în cazul în care banii nu vor fi alocaţi, se ia în calcul declanşarea „unor conflicte” pe care nu şi le doresc.

„Domnul prim-ministru ne-a spus că încă nu a făcut rost de toţi banii, la rectificarea a doua bugetară, din toamnă, este posibil să primim o parte din banii aceştia. A spus că trebuie să manifestăm un optimism, dar unul moderat. Drept pentru care, evident că noi ne-am declarat nemulţumiţi, a rămas să discutăm acest aspect lunea viitoare, pentru că e o problemă specifică Educaţiei. Evident că, noi, dacă nu vom primi aceste fonduri cuvenite, putem să declanşăm şi o serie de conflicte pe care nu ni le dorim”, a afirmat Anton Hadăr, la Palatul Victoria.

El a menționat că, în cazul profesorilor, sumele sunt mari, și depăşesc un miliard de lei, „1,2 – 1,5 miliarde de lei”.

„Noi am dat în judecată Guvernul României, precum ştiţi pentru Legea 221, neaplicată, şi s-a ajuns în zona ultimei tranşe consistente. Este termen de soluţionare anul acesta şi, dacă nu se aplică sentinţa definitivă şi executorie, putem ajunge la blocări de conturi şi nu cred că îşi doreşte nimeni aşa ceva”, a mai declarat Hadăr.

Citește și: Transformarea uimitoare a lui Florin Birică, primul câștigător “Dansez pentru tine”. Cum arată acum partenerul Andrei

 
 

Urmărește-ne pe Google News