”Prin vocea angajaţilor rămaşi în fabrică, compania Electrolux ameninţă cu relocarea producţiei în Polonia. Considerăm că este o acţiune de intimidare a greviştilor, care are ca scop să descurajeze lucrătorii, din Satu Mare şi de oriunde, în a-şi cere drepturile. Acest lucru e posibil în principal din cauza legislaţiei proaste în domeniul muncii, dar şi a instituţiilor româneşti, care permit angajatorilor de multinaţionale să acţioneze împotriva lucrătorilor în caz de grevă”, acuză liderul sindical.

Acuzația vine după ce aproximativ o sută de angajați ai Electrolux care nu participă la grevă au trimis o scrisoare deschisă.

Hossu a spus că productivitatea din Polonia nu este mai bună.

”Dar a face această mutare în condiţiile în care productivitatea nu este mai bună decât cea din România, iar salariile în Polonia sunt semnificativ mai mari decât in România, fără transfer de taxe (angajatorul acolo are şi contribuţii mai mari la salariul brut), indică limpede că este o acţiune motivată nu de considerente economice, ci de dorinţa de a descuraja prin orice mijloace lucrătorii în a-şi cere condiţii mai bune de salarizare”, se precizează în comunicatul confederaţiei sindicale.

Angajații Electrolux protestează pentru creșterea salariilor cu doi lei pe oră, adică un plus de 350 de lei pe lună.

Aceștia acuză că salariile din fabrica Electrolux din Polonia sunt mult mai mari decât cele din țara noastră.

Salariații companiei suedeze de electrocasnice au protestat recent și în fața ambasadei Suediei din România.

 
 

Urmărește-ne pe Google News