Ei susțin că salariul angajaților din Parlament nu a mai înregistrat modificări semnificative din 2017, salariul mediu net fiind cuprins între 5.500 și 5.700 lei lunar.
„La începutul lunii aprilie, am înaintat premierului României o solicitare de majorare a salariilor angajaţilor Parlamentului, solicitare semnată de peste 1.200 de salariaţi şi care încă nu a primit nici un răspuns. Solicităm şi pe această cale prim-ministrului să manifeste o deschidere onestă la dialog cu reprezentanţii sindicatelor angajaţilor Parlamentului României, în vederea soluţionării urgente a solicitărilor noastre”, au transmis sindicaliștii din Parlament.
Ei consideră că „inechitatea salarială poate genera o scădere a calităţii activităţii legislative” a angajaților din Parlament, „ceea ce poate genera situaţii complicat de gestionat ulterior”.
Angajaţii Parlamentului mai spun că au dovedit respect şi loialitate faţă de instituţia în care îşi desfăşoară activitatea şi de aceea nu au făcut mișcări de protest. Totodată, i-au transmis premierului Marcel Ciolacu, cel care a fost și preşedinte al Camerei Deputaţilor, că acesta trebuie să știe situația lor.
Salariaţii din aparatul de lucru al Executivului condus de Marcel Ciolacu au declanşat luni, 13 mai, un protest spontan lângă Palatul Victoria, susținând că sunt discriminaţi din punctul de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajaţi din administraţia publică. Marcel Ciolacu, aflat atunci în Dâmbovița, a spus că va discuta personal cu protestatarii, după ce va reveni în Capitală.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
1Gin • 16.05.2024, 20:47
O scădere a calității activității legislative. Adică poate fi cu minus?
K476 • 15.05.2024, 00:44
Se mai adaugă bonuri de masa, de vacanta, masa completa la 12-15 lei, transport pe metrou si tren gratuit, plus munca de bugetar.
K476 • 15.05.2024, 00:42
Sa recunoastem ca 5500 mediu net, acum 7 ani era un salariu foarte bun.