În județul Galați, în noaptea de duminică spre luni este în vigoare o avertizare cod roșu de ploi torențiale și abundente.

Astfel, în intervalul 30 septembrie, ora 00 – 30 septembrie, ora 09, „în județul Galați va ploua torențial și abundent. Cantitățile de apă vor fi în timp scurt de 40…50 l/mp, iar în partea de centru și de vest a județului, cu o probabilitate mare, de 80…100 l/mp”, se arată în avertizarea ANM emisă duminică.

Ploi însemnate cantivativ, ninsori și intensificări ale vântului la munte sunt așteptate în mai multe județe din țară, până marți dimineața.

În această dimineață, în contextul avertizărilor meteorologice și hidrologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, MAI anunță că a luat mai multe măsuri.

„Activarea Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, precum și a Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), pentru monitorizarea atentă și permanentă a situației din teren și intervenția rapidă în caz de necesitate, dar și creșterea capacității operaționale la toate inspectoratele județene pentru situații de urgență aflate sub cod portocaliu”.

De asemenea, autoritățile spun că vor verifica permanent amenajările hidrologice și zonele cu risc din albiile râurilor, dar se vor ocupa și de asigurarea serviciului de permanență la nivelul tuturor autorităților administrației publice locale.

Ministerul de Interne mai amintește și de dislocarea unor echipaje de intervenție în zonele de risc, precum și prealertarea echipajelor aeriene.

Inundațiile din 14 septembrie au făcut prăpăd în Galați, acolo unde șapte oameni au murit din cauza viitorilor.

Cele patru persoane sunt astfel: una din localitatea Pechea, una din localitatea Dragușeni, una din localitatea Costache Negrii și una din localitatea Corod.

În comunele din Galați afectate de inundații, situația este în continuare grea, iar autoritățile fac tot posibilul să readucă situația la normal.

Sute de pompieri muncesc zi de zi și-i ajută pe oameni să-și curețe gospodăriile, dar și drumurile și terenurile agricole.

Urmărește-ne pe Google News