De la 1 martie, în sectorul 2 al Capitalei a intrat în vigoare controversata taxă de habitat, o taxă specială pentru servicii de salubrizare.

Asta deși, prima hotărâre de Consiliu Local, dată în decembrie, privind instituirea acestei taxe a fost atacată în instanță de către reprezentanții USR. Iar Tribunalul București a decis, la sfârșitul lui ianuarie, suspendarea Regulamentului de încasare a taxei de habitat.

Municipalitatea nu și-a schimbat însă planul. A anulat hotărârea contestată în instanță și, pe 21 februarie, a dat altă hotărâre, identică, HCL nr. 32 / 2019. Nu diferă decât subvenția acordată de la bugetul local pentru reciclarea deșeurilor: de la 30 lei / persoană la 38,3 lei / persoană.

Astfel, cei peste 370.000 de bucureșteni din acest sector, vor plăti mai mult pentru ridicarea gunoiului, de la 8,4 lei pe lună la 13,3 lei pe lună, subvenția pentru reciclare fiind plătită tot din bani publici.

Apoi oamenii nu vor mai achita serviciile de salubrizare la asociațiile de proprietari sau direct la prestator. Vor completa o declarație, o vor trimite prin poștă, i-o vor da administratorului de bloc sau o vor depune la nou-înființatul birou pentru taxa de habitat, la etajul 2, în noua hală a Pieții Obor. Încă n-au fost instalate POS-urile, pentru ca, după depunerea declarației, oamenii să facă și plăți.

Primarul Mugur Toader nu va trece însă prin toate aceste proceduri și nici nu va scoate bani în plus din buzunar, pentru că este domiciliat în sectorul 3, acolo unde nu se colectează taxa de gunoi.


Citește și:

VIDEO/ Scandal pe „taxa specială” de gunoi de la Sectorul 2. Cetățeni la ghișeu: „O bătaie de joc!” / Director din primărie: „Natura umană e rezistentă la schimbare!”

 
 

Urmărește-ne pe Google News