Sursa incendiului a fost localizată în cabanele din babord, pe o suprafață de 6 metri pătrați.
„Nu au fost victime, 20 de persoane au fost evacuate”, a anunțat ministerul regional pentru situații de urgență.
În decembrie 2019, un alt incendiu a avut loc pe portavionul Amiral Kuznetsov în timpul lucrărilor de sudură. Focul a fost stins după mai multe zile. Două persoane au murit, iar alte 14 au fost rănite.
În iunie 2020, șeful firmei care se ocupă de repararea portavionului, Alexei Rakhmanov a anunțat că portavionul va fi livrat din nou marinei militare în 2022.
În august 2022, Rakhmanov a spus că, după reparații, crucișătorul ar trebui să fie predat marinei în 2024, iar nava va servi cel puțin un sfert de secol.
Amiral Kuznețov, care este în prezent singurul portavion al Marinei Ruse, se află la cheu de mai bine de cinci ani în portul Murmansk pentru reparaţii capitale.
Amiral Kuznețov a intrat în serviciul marinei ruse în 1991
Conform categorisirii rusești, Amiral Kuznețov este un crucișător greu purtător de avioane, singurul portavion activ al Rusiei, nava amiral a Flotei Rusiei. A intrat în serviciu în 1991.
În era sovietică a purtat succesiv numele: Riga, Leonid Brejnev, Tbilisi, primind apoi numele după amiralul Flotei URSS, Nikolai Gherasimovici Kuznețov.
Portavionul are misiunea de a sprijini și proteja submarinele purtătoare de rachete, nave de suprafață și avioanele purtătoare de rachetă cu bază navală ale Marinei Ruse.
Avioanele principale de pe portavion sunt avioanele de vânătoare Suhoi Su-33 care pot răspunde simultan rolurilor de avion de superioritate aeriană, apărare a flotei, sprijin aerian, sprijin aerian pentru asalt amfibiu, plasare de mine și recunoaștere.
Este prima navă de acest fel, care a dat și numele clasei: clasa Kuznețov. Cea de a doua navă este Varyag, care după dezmembrarea Uniunii Sovietice a ajuns în posesia Ucrainei, care apoi a vândut-o Chinei.
FOTO: Profimedia