Potrivit tulceanoastra.ro, omul a scris pe Facebook că pacienții internați la singurul spital de lepră din țara noastră au nevoie de alimente, fiind insuficiente fondurile pe care aceștia le primesc de la stat.
Aș vrea să îi rog să doneze, sau să dăruiască, sau să facă pomană cu câteva legume care le prisosesc. Eu lucrez la singurul spital din România care îngrijește bolnavi de lepra – Spitalul Tichilesti (Isaccea, județul Tulcea). În prezent mai avem zece pacienți internați. Problema e că statul alocă doar 11 lei/zi/om pentru hrană. Suma este foarte mică pentru a putea asigura trei mese pe zi, și prețurile la alimente sunt așa cum știm cu toții.
Dacă e cineva dispus să doneze, să știți că nu avem nevoie de cantități mari, ci doar cât să punem pentru iarnă niște castraveți la murați, un bidon de varză, câteva (20-30) de borcane de compoturi și gem. Orice e bine-venit. Totul pentru zece persoane. Putem veni noi (angajații) să culegem, oriunde în Tulcea, Constanța, Brăila, Galați. Sau, dacă doriți să ne vizitați, să ne cunoașteți, va așteptăm cu drag. Spitalul Leprozerie Tichilesti , oraș ISACCEA, Județul Tulcea, cod Poștal 825202. Această este adresa noastră, a scris angajatul spitalului Tichilești.
Lepra este o boală contagioasă, care evoluează pe parcursul a câteva zeci de ani şi se transmite doar de la om la om. În România, primele cazuri de lepră au fost menţionate la Spitalele Colţea şi Brâncovenesc, din Bucureşti, între anii 1864 şi 1870. Începând cu această perioadă s-au descoperit din ce în ce mai multe îmbolnăviri, astfel că la începutul secolului XX a fost nevoie de înfiinţarea unui centru în care pacienţii să fie izolaţi şi trataţi. Aşa a luat fiinţă leprozeria. Aceasta există şi astăzi, la Tichileşti, Tulcea, şi este una dintre puţinele rămase în Europa.