DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Tehnologie Acasa | Ştiri | Tehnologie

Sinuciderea unei angajate determină anchete multiple la Timișoara. Expert, despre piața muncii din România: „Trebuie să înțelegem că este o problemă sistemică”

« Înapoi la articol

Comentarii (9)

angajatatos   •   28.09.2024, 13:20

Nici macar nu este asta realitatea, firma este in datorii imense fiindca sefii de sus pierd bani si contracte, iar noi muncitorii de rand avem blocate maririle de salarii de mai bine de 1 an (dar bonusurile la manegement inca se dau). Din cauza asta, o data ce se termina proiectul tau, fiindca nu mai sunt clienti, esti pus pe “bench” si automat primesti nota 3 ce inseamna ca “trebuie improvement”. De parca este vina omului ca nu are ce sa munceasca. Apoi esti chemat fortat la birou si esti supravegheat ca la big brother si ti se baga pe cat zeci de cursuri. Si da, este o discutie sa se dea salarii compensatorii pentru cei ce stau bench de mai mult timp (6 luni) ca sa “plece”, fiindca firma este intr-un dezastru financiar. Asta s-a intamplat aici! Apoi vine Ligia cu gogosi la presa ca ii pasa…bine ca ii pasa si noi muncim pana la moarte ca sa isi ia ei bonusuri si noi sa fim hartuiti!

Adevarat_Neadevarat   •   28.09.2024, 13:01

Inca avem mentalitatea comunista ca o data angajat nu mai poti fi dat afara decat daca ai furat sau ai provocat pierderi insemnate. Nu avem nici mentalitate capitalista bazata pe meritocratie, unde cei care produc sunt protejati si recompensati. De fapt avem multinationale conduse de romani care cand ajung pe functii mari prima grija e sa faca economii pentru companie desi nu asta li se cere. Negociaza brutal salariile, pun criterii imposibile pentru bonusul de performanta, iar cu cei nedoriti se comporta oribil pentru a-i face sa plece cu renuntare la drepturile lor (salarii, etc.). Cine a lucrat cu expati stie ca relationarea este alta si viziunea total diferita. Deci dragi romani, nu fiti *** cand ajungeti pe pozitii de conducere.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sandhuguru   •   27.09.2024, 19:58

De curiozitate, exista vreo situatie legata de performanta, in care patronul poate cere demisia unui angajat? Fiindca tot vad in ziarele astea online o gramada de solicitari ca angajatii lla stat sa fie tinuti in posturi doar cu respectarea unor criterii de performanta, daca nu, afara si roiu la privati.

parpalache   •   27.09.2024, 16:12

Sindicatele?In loc sa verifice la sânge-in teren-modul in care sunt respectate drepturile salariaților-ei fac...trafic de ***!„Livreaza”mii de muncitori unor firme din țarile care se dezvolta și care ANGAJEAZA(Ghici unde sunt alea)!Iar ITM(inspectoratele teritoriale de munca) sunt doar(inca) niște instituții parazitare(cum sunt multe altele in acest stat precar)!Mii de salariați carora angajatorii nu le plateau contribuțiile de asigurari sociale(dreptul la pensie)-cu toate ca le rețineau banii-iar ITM...nimic!Parchetul daca faci plângere iți raspunde sa acționezi in civil,iar acolo...ori moare magarul,ori pierde samarul!Iar legiuitorii...multinaționalelor,doar in sila-sub presiunea UE- au adoptat un Cod al Muncii- care prevede niște drepturi pentru salariați-dar Codul s-a nascut mort,pentru ca NIMENI nu ia masuri pentru respectarea lui!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cenzurat   •   27.09.2024, 14:34

Doar managerii trebuie sa se incadreze sa primească binusuri

HaiducMM   •   27.09.2024, 14:23

Ei te vrăjesc că 'suntem o echipă' Că viața în afara firmei e risipă Cu ei să stai din zori până în noapte Și în coșmare ei îți sunt aproape Îți pun pe umeri ce nu poți să duci Vrei ca să scapi dar nu ai cum să fugi Ești singură și viața n-are rost Începi să te gândești la tot ce-a fost Și gândurile negre te cuprind Chiar de nu-ți vrei părinții suferind Vei face pasul spre o altă lume În care ai copil și-l strigi pe nume... Andrei Haiduc

rubberdukey   •   27.09.2024, 13:51

prea lung n.am citit. DAR in romania pentrucă avem cel mai bun sistem , anu trecut parca a fost o angajată care a facut ceva similar doar ca a cazut peste un pieton ... nu e o problema pentruca si asa avem URIASE PROBLEME CU AJUTATII SOCIALI. pai draga domnule câhâm! in Romania sunt doar putori lenesi care stau ²_³ ore pe drum si alte 12 la munca ;) hai cu campania pe carca ajutatilor sociali ( alocatiile copiilor, pensii de handicap , batranii si cate 2 , 3 ilegali care stau acasa cu ajutor social de 140 de lei si aia de la mila uniunii europene) dar faci votanți cand zici ca tai ajutoarele sociale, ce sa faca omu de rând cand la tv ii injosesc pe nevoiasi si nici concediu nu poate sa isi ia decat daca nu se supara sefu pe el si doar cate 2 maxim 3 zile . Ne apara sistemul de abuzatorii de angajatori ca au facut o masina de tocat carne la propriu de nici tinerii nu mai vor si waaaaw pleaca in tari care au grija de prima sursa de creare a vietii normale si firesti : MUNCITORI

Boro67   •   27.09.2024, 13:38

Atos nu tolerează nicio formă de discriminare, hărțuire sau violență la locul de muncă Citeşte întreaga ştire: Sinuciderea unei angajate determină anchete multiple la Timișoara. Expert, despre piața muncii din România: „Trebuie să înțelegem că este o problemă sistemică”. Ei nu tolerează....indivizi sociopați puși în poziții de management tolerează și instigheaza la comportamente neprofesioniste și chiar ilegale.

Libertatea20222023   •   27.09.2024, 12:35

Cel mult vor gasi un tap ispășitor si vor merge mai departe. Va spun din experienta de aproape 15 ani intr o multinațională franceza. Si as fi mai lucrat inca 15 ani acolo daca nu aparea un sef toxic, care a schimbat cu 180 de grade mediul in care lucam.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close