Siria și Nicaragua erau singurele două națiuni din afara tratatului pentru climă de la Paris, semnat în 2015 de 195 de națiuni. Guvernul din Nicaragua, care a denunțat inițial planul ca fiind prea slab, l-a semnat luna trecută, iar regimul lui Bashar al-Assad, a anunțat, marți în Germania, că se vor alătura și ei.

„Aș dori să afirm angajamentul Republicii Arabe Siriene față de acordul de la Paris privind schimbările climatice”, a declarat ministrul adjunct al mediului, Wadah Katmawi, la o reuniune pe tema modificărilor climatice, la care participă aproape 200 de națiuni, în Bonn, Germania.

După aderarea Siriei, Statele Unite, cea mai mare economie a lumii și cel de-al doilea emițător de gaze cu efect de seră după China, rămâne singura națiune care se opune acordului.

Președintele american Donald Trump, care și-a exprimat îndoielile cu privire la faptul că emisiile de gaze cu efect de seră provocate de om reprezintă principala cauză a încălzirii globale, a anunțat în iunie că intenționează să iasă din tratat și să dezvolte industria cărbunelui și a petrolului din SUA.

Washingtonul are încă un loc la masa de la Bonn, deoarece normele înseamnă că retragerea oficială nu poate avea loc până în 2020.


Citește și: Anunț important pentru cetățenii UE din Marea Britanie. Ce trebuie să știe cei care vor să rămână în țară după Brexit


 
 

Urmărește-ne pe Google News