Ngo Tuan Anh, vicepreședinte al companiei de securitate cibernetică Bkav, a făcut câteva demonstrații, iar metoda acestuia a funcționat de fiecare dată.

Acesta a folosit o mască pe care a realizat-o din silicon și hârtie cu ajutorul unei imprimante 3D.

iPhone-ul și masca trebuie plasate în anumite unghiuri specifice, iar masca trebuie să fie bine realizată, proces care durează până la 9 ore.

Pe de altă parte, nu e greu de imaginat că un hoț își poate urmări victima, îi poate face câteva fotografii și apoi îi subtilizează noul iPhone X. Mai mult, dacă dispozitivul se poate debloca așa ușor e simplu să încarci contul victimei cu tot felul de cheltuieli.

Apple: există doar o șansă la un milion

Apple a refuzat să comenteze situația și a îndrumat jurnaliștii către o pagină de internet care detaliază modul de folosire al Face ID. Aceasta menționează că există o șansă de unu la un milion ca cineva să poată debloca terminalul, spre deosebire de una la 50.000, cum era în cazul senzorului de amprentă. Concomitent, pe pagină se mai menționează că sistemul Face ID oferă doar cinci tentative de logare, după care necesită passcode.

Sistemul de recunoaștere facială Face ID este principala noutate de pe iPhone X, alături de încărcarea wireless și ecranul OLED. Apple a renunțat la senzorul de amprentă în iPhone X, iar acum navigarea se face prin gesturi, tot așa cum în urmă cu câțiva ani funcționau smartphone-urile Palm cu webOS sau BlackBerry cu sistemul de operare proprietar BlackBerry 10.

Face ID s-a blocat chiar la prezentarea iPhone X, iar ulterior chinezii de la Huawei au ironizat Apple pentru eroare.

În ciuda acestor probleme, iPhone X este un adevărat succes, iar vânzările foarte bune au făcut ca Apple să devină prima companie din lume care a trecut de valoarea de 900 de miliarde de dolari.

 
 

Urmărește-ne pe Google News