Site ul este structurat astfel încât și cel mai neinițiat dintre neinițiații în lumea internetului să se descurce cu ușurință. Exista secțiunea ”Dosare”, filtrare după: funcție publică, partid, faptă, ani sentințe, cu executare, fără executare”, etc. practic, cu un simplu click, afli câți ani de pedeapsă are senatorul Cătălin Voicu (și pentru ce faptă), ori fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureșan, fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon sau Adrian Năstase (numele sunt aleatoriu alese din listă). următoarea secțiune este ”statistici” – grafice în funcție de partidul din care fac parte politicienii.
Personajele controversate ale politicii românești au parte și de o ilustrație coresunzătoare. Cei mai mulți dintre ei sunt desenați ca personaje de desene animate.
În secțiunea ”educație”, cu ajutorul unor imagini fun și sugestive, sunt explicate faptele de corupție, astfel ca până și un copil să le înțeleagă.
Și din site n-avea cum să lipsească secțiunea ”joc”. Practic, partea absolut interactivă a site-ului, care constă în colecționarea de cartonașe cu marii corupți. Practic, poți cumpăra pachete (5, 7 sau 10 pack) cu personaje condamnate ori acuzate de corupție ca să obții ”cele mai valoroase ” colecții. ”Sunt 20 de mari corupți în primul lot de baștani condamnați definitiv. Cu cât pedeapsa unui corupt e mai mare, cu atât stickerul lui e mai rar, deci și mai valoros. Ai șanse mai mici să-ți pice un Voiculescu (10 ani) decât un Eugen Brădean (3 ani).” scriu cei de la Funky Citizen pe site.
Sigur, deși în unele secțiuni problema generală și letală a României – corupția- e tratată cu umor, inițiativa este una cât se poate de serioasă. Respectiv, potrivit descrierii
- înveți despre anticorupție și ce înseamnă, concret, conform legii, fapte de corupție
- te scoate din apatia civică, dându-ți speranță că lucrurile se pot schimba în mai bine
Mariicorupți.ro e practic site-ul care-ți arată în orice moment care mare demnitar a mai intrat (sau ieșit) de la închisoare. Poți vedea rezumatele dosarelor lor și cifre esențiale despre faptele lor, cu mențiunea că pe liste apar doar cei condamnați definitiv pentru fapte de corupție.
”Ne propunem să inventariem, în timp, cât mai mulți politicieni sau funcționari publici condamnați pentru fapte de corupție și să educăm în același timp despre anticorupție. O facem pentru a vedea mai puțini Bani Pierduți și mai multă eficiență în guvernare, pentru a crește calitatea vieții pe care o trăim în România” spun inițiatorii.