DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

Situația urșilor e scăpată de sub control, spune ministrul mediului. „Riscul de a te întâlni cu un urs pe munte va exista”

« Înapoi la articol

Comentarii (7)

gigiladrea   •   11.07.2024, 10:41

problema exista de 20 de ani de cand s-a interzis impuscarea si tot atunci au inceput si reclamatiile a mii de localnici din mii de localitati; de ce studiul numarul minim se face abia acum si nu s-a facut atunci ? la noi totul se face cu intazieri de 20 - 30 de ani si intre timp oamenii sufera sau mor; in anii 50 erau 800 de ursi acum 8.000 e clar ca trebuie ucisi 90% si revenit la 800 se vor inmulti rapid la loc in 10 - 20 de ani; fata asta nu e primul om ucis de ursi au mai fost o multime si ca intotdeauna la noi mortii au fost vinovati si nimeni nu a raspuns penal ptr mortile astea violente si ingrozitoare cum ar fi normal intr-o tara normala

JoeBlackrock   •   11.07.2024, 10:18

La fel e scapata de sub control si coruptia printre ministri si politiceni, ce putem facem? Eu zic sa-i relocam ca sa nu dau alte optiuni.

    NicioLae   •   11.07.2024, 10:55

    JoeBlackrock   •  11.07.2024, 10:18

    La fel e scapata de sub control si coruptia printre ministri si politiceni, ce putem facem? Eu zic sa-i relocam ca sa nu dau alte optiuni.

    "Soluția e să reușim să gestionăm situația"!!! Ăsta e ministru? Ce soluție de Gâgă a găsit! Ce-o fi în capul lui? De fapt gestionarea situației impune găsirea unei soluții. Dar pe el nu-l duce capul...

Ileana1953   •   11.07.2024, 10:16

Uciderea oamenilor de catre ursi trebuie sa reprezinte un motiv suficient de serios pentru a porni uciderea ursilor din toate ariile care inconjoara asezarile umane cu pericol de prezenta a ursilor si din toate zonele cu potential turistic unde prezenta ursilor a fost raportata. Trebuie sa spun, cu parere de rau, ca in acest moment este o confruntare "care pe care" in care trebuie sa fie un singur castigator, OMUL. De zeci de ani merg la munte pentru cura helio-montana si va pot spune ca in ultimii 5 ani a devenit stresant si periculos sa te aventurezi pe munte din cauza ursilor. In conditiile in care a munci serios devine din ce in ce mai solicitant pentru starea noastra de sanatate, cura helio-montana este o solutie pentru a restabili, pastra si imbunatati starea de sanatate. Cura helio-montana inseamna aer + padure/miscare + stanca/iarba/apa. Aceasta cura nu poate fi facuta sub amenintarea falcilor si ghiarelor de ursi sau altor animale salbatice periculoase.

bog53dan   •   11.07.2024, 08:38

Cand ii mai rarea Nastase cu ai lui din gasca PSD nu era bine. Acum ca le-ati invadat habitatul pe toate cararile montane cu masini de teren si motoare, ati defrisat paduri si ocoalele silvice nu le mai asigura hrana au trecut la atac, caci de foame si stres si noi oamenii ne atacam unii pe altii dar ele animalele ce sa faca ?

Dani_Brasoveanul   •   11.07.2024, 08:29

Asta a zis ministrul şi despre păduri şi apoi le-a vândut la Ikea. Dar lasă că are nevoie şi de blănuri

Lauruco   •   11.07.2024, 03:50

Prima greșeală a fost defrișarea masivă. După tăierea pădurii, in primii ani apar afinele, zmeura și alți arbuști. O să crească și ceva iarbă, așa ca tot acolo se vor strange căprioare, șoricei și alte pasareturi. Este exact meniul unui urs. Decât ca locul ăsta bun va fi luat de un urs dominant care va împinge femela cu pui și masculii tineri către orașe. A doua greșeală este ca i-ați învățat la mâncare și ca îi hrăniți de câte ori îi vedeți. O metodă clasică de vânat este aducerea unui butoi cu dulciuri și așteptat. În mod normal ursul simte ca este și un om lângă butoi dar dominantul va ignora asta și va fi primul venit și deci eliminat. Acum o să vină cam toți, pentru ca știu ca miroase a hrană dată de om, deci există șanse să fie eliminat un tânăr care nu prezintă pericol. Lăsați vânătorii locali să se ocupe, pentru ca își cunosc marfa de pe teren. Dar populația ar trebuii redusă rapid altfel cazurile de atac se vor înmulți.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close