La o simplă privire, casele par să arate ca după bombardament. Pentru că pereţii stau să cadă, locatarii şi-au scos mobila şi alte obiecte de valoare din case şi le-au depozitat în garaje. Locatarii acestei străzi cred că de vină pentru crăpăturile din case sunt utilajele grele utilizate la lucrările de apă şi canalizare din oraş.
„În mod normal, după proiect, ceea ce astăzi se sapă, mâine se astupă, ceea ce nu s-a întâmplat la noi pe stradă. Nu ştiu ce firmă a lucrat, dar partea proastă este că gropile au rămas foarte mult timp deschise, cu apa care venea pe canalul vechi, se acumula apa în gropi, a intrat îm pământ şi uitaţi-vă cum arată casa mea. A fost foarte afectată. Să nu mai vorbim de traficul greu care a fost pe stradă. Am tot făcut informări şi acum vreau să depun documentaţia scrisă. Eu am asigurare, a mea personală, dar asigurarea nu îmi dă niciun ban pentru că aceste crăpături extraordinar de mari nu se datorează unor fenomene naturale, ci unor trepidaţii sistematice”, ne-a spus priprietara unei case crăpate.
Pe lângă casele care stau să se prăbuşească, locuitorii de pe strada Gheorghe Pop de Băseşti mai au o problemă. Este vorba de un miros extrem de greu de suportat, care provine, din spusele oamenilor, de la reţeaua de canalizare. „Au venit şi au săpat toată strada şi au lăsat canalizarea neterminată. Până acum s-a scurs în Târnava Mare, dar acum au oprit-o şi nu mai curge, iar mirosul ăsta vine la noi în casă, tot timpul. Dacă acum vine şi pune conducta de apă, cade gardul jos. Doamna de la Primărie mi-a spus „ce, ne apucăm acum să renovăm casa?”, ne-a spus un alt locatar.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro