Din cauza ploilor abundente căzute în ultimele ore, dar și a unui șantier aflat în imediata apropiere a blocului, unde a fost săpată o groapă imensă, malul s-a surpat. Oamenii se tem că blocul se va prăbuși, nu mai au liniște și spun că le este frică să mai stea în case.

„Toată lumea e înnebunită. A căzut și un cablu, e pericol de electrocutare. Ne temem să nu cadă blocul. Suntem disperați, sunt 153 de apartamente locuite” , s-a plâns una dintre locatare, citată de Ora de Sibiu. Este vorba despre blocul nr.39, de pe strada Doamna Stanca.

„În lateralul blocului, cineva i-a dat aprobare unei persoane să construiască o clinică. A săpat o groapă imensă, cu scopul de a face și un subsol. E mare și adânc. (…) S-a infiltrat apa încât malul dinspre bloc a început să cadă”, a mai spus locatara.

În schimb, primarul din Șelimbăr susține că nu există vreun pericol. „Niciodată nu a fost în discuție evacuarea, am fost la fața locului și i-am liniștit pe oameni. Distanța dintre clinica ce se construiește și bloc este de 20 de metri. Din cauza precipitațiilor, a fost o spălare de mal, parcarea blocului este afectată. Am dispus punerea în siguranță prin construirea unui zid de sprijin”, a declarat pentru Libertatea Marius Grecu, edilul comunei Șelimbăr.

O echipă a Poliției Locale a mers, de asemenea, la fața locului pentru a vedea, exact, care este situația.

Foto, video: Ora de Sibiu

Urmărește-ne pe Google News