În secția 1 de vot din Cluj-Napoca sunt înscriși 931 de persoane pe liste, dar dintre aceștia au votat doar 4. Totuși alți 144 de alegători și-au exprimat votul aici pe listele suplimentare. Procentul final înregistrat aici până la ora 16 este de 15,89%.
În județul Covasna, urna mobilă nu a fost folosită aproape deloc. Doar 5 voturi au fost înregistrate în tot județul, câte unul în cinci secții, două în Sfântu Gheorghe, două în Araci și unul în Belin. Fiind județul cu cea mai scăzută prezență la urne din țară, aici doar în două secții s-a depășit pragul de 30%, una dintre ele fiind Clubul orășenesc Covasna, o locație unde majoritatea alegătorilor au votat pe listele suplimentare – 366, dață de 59 pe listele permanente.
În județul Dolj, fruntaș la prezența la urne, pe primul loc se află secția de votare din Botoșești-Paia cu 90,48%. Pe liste sunt înregistrate 578 de persoane, dintre aceștia 416 și-au exprimat votul. Lor li s-au adăugat 91 de persoane pe listele suplimentare și 16 au chemat urna mobilă.
În Galați, la secția cu cea mai scăzută prezență la urne, nu a votat niciunul dintre cei trecuți pe listele permanente. 1953 de persoane erau așteptate la urne la secția 42 din municipiul Galați. Niciunul nu a votat, însă 7 persoane și-au exprimat votul pe listele suplimentare și 24 au solicitat urna mobilă. Astfel, procentul înregistrat până la ora 16 a fost de 1,58%.
În Iași, la secțiile de votare 148 și 149, amenajate amândouă în aceeași școală, sunt în total pe liste 5.333 de persoane. Dintre aceștia, doar 5 s-au prezentat la vota, 2 respectiv 3 la fiecare dintre cele două secții. La secția 149 au votat alte 9 persoane pe listele suplimentare, iar la 148 alte 11. Într-un final, cele două secții au înregistrat cea mai scăzută prezență la vot din județ, 0,40%, respectiv 0,53%.
În Iași, la secția de votare 30, Școala generală Gheorghe Asachi, a fost înregistrat cel mai mare număr de persoane care au votat pe listele suplimentare din țară – 857. Aceștia au făcut ca prezența la urne în această secție să fie de 90.99%, deși doar 123 dintre cei înscriși pe listele permanente au votat.
Situația de la secția 30 din Iași am prezentat-o și sâmbătă, atunci când 440 de pelerini au votat pe listele suplimentare, fiind aduți aici cu autocare. Unul dintre observatorii de la această secție de votare, Mihaela Munteanu, a postat mai multe fotografii cu grupul de votanți și scrie că aceștia susțin că sunt pelerine din București, Brașov, Craiova, Dolj, Pitești, “toți aduși în Iași de dorința de turism religios”.
La București, într-o secție de votare din Sectorul 3, create special pentru o singură adresă unde există înregistrați 2454 de persoane, a votat o singură persoană și aceea pe listele suplimentare. Este vorba de secția de votare nr 382 de la Colegiul Național Matei Basarab unde prezența la urne la ora 16 este de 0,04%.
În Neamț la Mănăstirea Sihstria a fost înregistrată cea ai mare prezență la urne din țară -433,53%. Pe listă sunt înscrise 167 de persoane pe liste, dar doar 118 au votat. Însă alte 606 persoane au votat pe listele suplimentare.
O situație inedita a fost înregistrată la Vaslui. Aici, la secția nr 11 de la Școala gimnazială Constantin Parfene sunt înscriși pe liste 3378 de persoane, dar doar 3 au votat și aceștia pe listele suplimentare. Procentul prezenței până la ora 16 în această secție a fost de 0.085.
Cei care merg la vot vor putea răspunde cu DA sau NU. Pentru ca referendumul să fie valabil, trebuie să participe cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale.
Citește și:
VIDEOREPORTAJ/ Referendumul la sat, ziua II-a, episodul 2.”Nu mă pricep să spun cum arată, dar dacă ar fi toată lumea homosexuali, nu am mai avea în țara asta copii” și „Bani aruncați„
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro