„Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internări decât în momentul în care se externează un pacient. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din momentul în care am început activitatea în pavilionul COVID”, a spus Beatrice Mahler.
Este foarte important să recomandăm tuturor celor care sunt contacți cu o persoană pozitivă să se testeze, să anunțe DSP pentru a fi testați, pentru a fi recoltate probe și a obține o evaluare a stărilor de sănătate, iar ulterior aceste teste să fie completate de evaluarea pulmonară și biologică.
Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”:
Potrivit informațiilor oferite de Beatrice Mahler, orice persoană care este contact cu o persoană pozitivă poate beneficia de testarea moleculară, trece prin triajul epidemiologic, este evaluată de medicul pneumolog și poate beneficia de testare.
E adevărat însă că există o perioadă din momentul contactului până în momentul apariției simptomelor sau pozitivării testului, dar este extrem de important ca acest lucru să se întâmple, ca testarea să fie făcută și să avem un număr cât mai mare de persoane care se testează.
Beatrice Mahler:
Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a spus că suntem pe un trend ascendent, iar următoarele 2-3 săptămâni sunt decisive.
Beatrice Mahler a vorbit și despre pacienții care ajung la Camera de gardă.
”La noi, nu se poate vorbi de internări. Suntem în legătură cu Centrul Operativ. Noi evaluăm pacienții care ajung la Institutul Nasta, care ajung la Camera de gardă, la pavilionul COVID. Dacă vin cu simptomatologie și declară că sunt contacți, nicio persoană nu va pleca din Institutul Marius Nasta fără să fie evaluată și fără să fie recoltată”, a spus Mahler.
Medicul atrage însă atenția că ar fi foarte bine ca acest lucru să se facă sub o monitorizare strictă a celor din DSP, pentru că și plimbarea lor pe stradă sau în mijloacele de transport în comun este un pericol pentru ceilalți oameni.
”De aceea, noi nu îi refuzăm, suntem aici și îi ajutăm pe toți cei care vor să vină, însă acest lucru ar fi foarte bine să se realizeze organizat, prin intermediul DSP”, a adăugat Beatrice Mahler.
A treia zi consecutiv, numărul cazurilor noi de coronavirus a depășit 1.000. Vineri, autoritățile au anunțat 1.119 cazuri de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, în creștere cu 7 față de joi și totodată noul record absolut din cele cinci luni de epidemie în România. Cele mai multe cazuri noi sunt în București – 105.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro