Regimul fără gluten te ajută să slăbeşti
Acest tip de regim este foarte util persoanelor care au intoleranţă sau alergie la această componentă a cerealelor – glutenul. Adevărat, tot mai mulţi oameni resimt, în zilele noastre, sensibilitatea la gluten, manifestată prin balonări şi dureri abdominale după ce au consumat pâine sau paste din făină de grâu, de exemplu. În astfel de situaţii, limitarea aportului de gluten din alimentaţie poate reduce respectivele simptome.
Cât despre persoanele care susţin că au slăbit suprimând glutenul din alimentaţie, spusele lor pot fi reale doar în măsura în care această schimbare a fost însoţită de deprinderi alimentare pozitive – mai puţine feculente, mai puţine mâncăruri preparate, mai multe fructe şi legume proaspete…
Trebuie eliminate feculentele din alimentaţie
Pâinea şi pastele sunt ostracizate în regimurile de slăbire clasice. Or, feculentele trebuie totuşi consumate, adevărat, în cantităţi rezonabile, în funcţie de metabolismul fiecărei persoane în parte, în funcţie de nivelul de activitate fizică şi de vârstă. Feculentele joacă un rol important, ele îi furnizează organsimului energie pe termen lung, grăbind instalarea senzaţiei de saţietate în timpul meselor.
Cel mai important este să numeri caloriile
Categoric nu! Caloriile pot fi furnizate de diverşi nutrienţi: proteine, lipide şi glucide, care trebuie echilibraţi în dietă. Altfel, o persoană care consumă 1200 kcal provenind doar din glucide va sfârşi prin a avea o carenţă alimentară. La fel, dacă va consuma puţine calorii, dar doar sub formă de lipide, va avea prea puţine şanse să slăbească!
Regimurile hiperproteice sunt foarte eficace
Unele regimuri hiperproteice permit, într-adevăr, o slăbire rapidă, dar care nu este bazată pe o alimentaţie sănătoasă, echilibrată şi durabilă. În plus, este aproape imposibil de menţinut ulterior rezultatele obţinute prin acest tip de regim. Şi bomboana de pe tort: implică riscuri pentru rinichi.
Citește și Ce înseamnă o dietă sănătoasă. Ce ar trebui să mănânci ca să slăbești