Terenul de pe strada 23 August din Slănic a început din nou să se surpe, crăpăturile avansând până în apropierea blocurilor din zonă.
Această nouă alunecare de teren survine după ce, pe 25 aprilie 2023, o parte a străzii 23 August din orașul Slănic, s-a surpat, 42 de oameni fiind evacuați, în primă fază, din blocurile aflate în apropiere.
Autorităţile din judeţul Prahova au decis joi, 2 mai, evacuarea a încă unui bloc de locuinţe din oraşul Slănic, unde pe stradă a apărut un crater.
Potrivit unui raport, strada s-a surpat din cauza unor infiltrații de apă din sol.
Groapa apărută pe stradă la Slănic a fost umplută cu pietriș. Pe data de 14 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis că oamenii se pot întoarce acasă în siguranță.
Rapoartele întocmite de geologi și seismologi în luna mai a acestui an, în urma măsurătorilor făcute la Slănic, arătau că surparea a stagnat, iar zona era sigură.
Localitatea Slănic Prahova stă pe un zăcământ de sare, dispus sub forma unei lentile, au explicat specialiștii în Fizica Pământului.
Sarea e exploatată de foarte mult timp, iar experții spun că nimeni nu mai știe pe unde se află unele galerii ieșite din uz.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
gigiladrea • 12.08.2024, 14:54
guvernul si parlamentul sunt total dezinteresati de problema asta ca si de toate celelalte niste nesimtiti si niste mafioti preocupati doar de luptele ptr putere si furaciuni in rest dupa ei potopul - asta e principiul de conducere al mafiei psdnl de 34 de ani - scapa cine poate
hurricane • 12.08.2024, 10:29
o mina la inchidere are un personal care ramane si o conserva, o galerie daca se inchide la fel chiar daca restul minei ii utilizabila nu bati la intrarea in mina, galerie doua scanduri in X si pui un semn cu mina sau galerie inchisa, trebuie ssa ai un plan de inchidere si conservare cu masurile care leai luat