Terenul de pe strada 23 August din Slănic a început din nou să se surpe, crăpăturile avansând până în apropierea blocurilor din zonă.

Această nouă alunecare de teren survine după ce, pe 25 aprilie 2023, o parte a străzii 23 August din orașul Slănic, s-a surpat, 42 de oameni fiind evacuați, în primă fază, din blocurile aflate în apropiere.

Autorităţile din judeţul Prahova au decis joi, 2 mai, evacuarea a încă unui bloc de locuinţe din oraşul Slănic, unde pe stradă a apărut un crater.

Potrivit unui raport, strada s-a surpat din cauza unor infiltrații de apă din sol.

Groapa apărută pe stradă la Slănic a fost umplută cu pietriș. Pe data de 14 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis că oamenii se pot întoarce acasă în siguranță.

Rapoartele întocmite de geologi și seismologi în luna mai a acestui an, în urma măsurătorilor făcute la Slănic, arătau că surparea a stagnat, iar zona era sigură. 

Localitatea Slănic Prahova stă pe un zăcământ de sare, dispus sub forma unei lentile, au explicat specialiștii în Fizica Pământului.

Sarea e exploatată de foarte mult timp, iar experții spun că nimeni nu mai știe pe unde se află unele galerii ieșite din uz.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Urmărește-ne pe Google News