Decizia ar urma să se aplice până când investigaţiile în derulare vor arăta dacă există o legătură cauzală între vaccinul companiei AstraZeneca şi trombozele cerebrale care au apărut în unele cazuri în mai multe ţări după administrare.

Un total de 13,4% dintre sloveni au primit deja prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar 6,5%, şi pe cea de-a doua.

Sâmbătă, Olanda a decis să suspende vaccinarea cu AstraZeneca până pe 7 aprilie, după ce inițial stabilise să nu administreze serul persoanelor sub 60 de ani.

Anterior, Germania a oprit vaccinarea cu AstraZeneca și a recomandat ca, la rapel, persoanele sub 60 de ani care au primit acest vaccin să primească un produs diferit.   

Institutul Paul Ehrlich din Germania a comunicat că, până acum, a consemnat 31 de cazuri de cheaguri în venele cerebrale – cunoscute și drept tromboze ale sinusului venos cerebral CVST -, iar în 19 dintre aceste cazuri a fost vorba de un deficit de trombocite. În nouă dintre cazuri, persoanele au murit.

România a primit vineri un nou lot de peste 400.000 de vaccinuri de AstraZeneca. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că sunt așteptate noi concluzii și precizări în legătură cu situația vaccinului de la Astra Zeneca între 6 și 9 aprilie.

Valeriu Gheorghiță a precizat pentru Digi24 că nu au fost observate mai multe cazuri de tromboze de când se administrează vaccinul AstraZeneca comparativ cu perioade anterioare.

În urmă cu trei săptămâni mai multe state europene au decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca din cauza efectelor adverse. Ulterior, Agenția Europeană a Medicamentului și Organizația Mondială a Sănătății a transmis că vaccinul este sigur.

 
 

Urmărește-ne pe Google News