Șnitele de porc cu pesmet
Ingrediente: 5-6 bucăţi de cotlet de porc, fără os, sare, piper, 2 ouă, 6 linguri de făină, 6 linguri de pesmet, ulei pentru prăjit
Preparare: se spală bucăţile de carne şi se lasă- să se zvânte pe un prosop de hârtie. Se dau cu sare şi piper. Apoi se bat cu ciocănelul de şniţele pentru a fi ceva mai late. Separat, se bat într-un bol ouăle cu sare și piper. Într-o altă farfurie se pune pesmet. Fiecare bucată de cotlet se tapetează cu făină prima dată, după care se dă prin compoziţia de ou, iar la final prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins, şi pe o parte, şi pe cealaltă, până devin rumene. Se scot şi și se lasă pe un prosop absorbant. Se servesc calde sau reci, cu piure sau cu salată.
EXCLUSIV/ Ea este noua femeie din viața lui Dan Bittman. Au decis să nu mai ascundă relația
- Vezi și cum se bat șnițelele pentru a obține un preparat perfect
Vezi şi şnițel vienez – cum a apărut și cu ce este deosebită rețeta de șnițel vienez!