„A fost o propunere la comitetul liderilor de grup pe care a formulat-o liderul grupului PSD, de fapt viceliderul. Eu pot să vă spun doar că în cadrul grupului PSD sunt păreri pro şi contra vizavi de votul asupra moţiunii şi cred că până la urmă amânarea cu o săptămână în care să ne edificăm în interiorul grupului… Deci, noi am încercat la momentul respectiv să evaluăm în aşa fel încât o amânare în termen de o săptămână să vedem dacă grupul parlamentar al PSD va putea fi o poziţie unitară, fie fiecare să voteze în funcţie de punctul său de vedere”, a afirmat Manda.

Întrebat despre faptul că este a treia oară când se amână dezbaterea acestei moţiuni, şi dacă acest motiv de amânare este prevăzut în Regulamentul Senatului, Manda a precizat că în Regulament nu sunt precizate motivele pentru care se poate amâna o moţiune simplă.

„În regulament spune că va trebui să fie dezbătută în maxim 6 zile, au trecut cele 6 zile. Mergem mai departe. Plenul Senatului a amânat şi săptămâna trecută, putem să discutăm în săptămâna asta sau putem să stabilim o altă zi. Nu scrie în regulament care sunt motivele pentru care se poate amâna şi care sunt motivele pentru care nu se poate amâna. Nefiind un motiv anume sau lipsa unui motiv anume, eu v-am spus care este poziţia grupului PSD şi de ce s-a amânat astăzi sau s-a cerut şi s-a aprobat amânarea dezbaterii moţiunii pe justiţie.(…)  Cei de la PNL ne-au rugat să nu fie săptămâna viitoare. Vă asigur, staţi liniştiţi o să se dezbată şi o să se voteze amândouă”, a adăugat Manda.

El a respins ideea că amânarea moţiunii simple pe justiţie ar fi un şantaj la adresa ministrului Tudorel Toader.

„Nu este vorba despre niciun şantaj, în ceea ce mă priveşte, eu am spus: voi vota pentru moţiune şi nu pentru a aproba textul opoziţiei, ci pentru că totuşi dezbatem despre justiţie de un an şi jumătate şi lucrurile trebuie închise şi să discutăm despre alte subiecte”, a mai spus Manda.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a scăpat, luni, de un vot pe moţiunea simplă pe Justiţie, din Senat. PSD a decis să amâne din nou, pentru a treia oară, dezbaterea, în şedinţa conducerii senatului, cel puţin până pe 6 mai, când va avea loc următoarea şedinţă de plen. Social-democraţii ar trebui să discute, însă, şi în forul decizional, Comitetul Executiv Naţional, dacă acesta va mai face parte din Guvern.

Citeşte şi: Guvernul Dăncilă insistă cu nominalizarea lui Viorel Ştefan la Curtea Europeană de Conturi, o funcție cu un salariu brut de 22.000 de euro lunar, dar pentru care nu are experiență! Parlamentul European nu îl vrea

Urmărește-ne pe Google News