Datele au fost trimise de AGVPS către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA). Este un dosar de 30 de pagini despre conflictul dintre cele două organisme în privința pescuitului recreativ, care include și documente justificative.
Pescarii se plâng de faptul că anul acesta nu au primit toți legitimațiile de la ANPA, deși au plătit cotizația către AGVPS.
”Cei aflați în acestă situație nu pot face dovada dreptului de pescuit, fiind pasibili de sancționare și chiar au fost sancționați conform prevederilor legale – pentru practicarea pescuitului fără permis”, se arată în sesizare.
Altă problemă ridicată de AGVPS este cea legată de ”hărțuirea” la care este supusă asociația de către concurența neloială.
Filialele AGVPS primesc dreptul de a pescui în fondul piscicol administrat de ANPA în baza numărului de pescari. Dacă apare o altă organizație sportivă cu mai mulți membri, aceasta primește dreptul la undiță.
Plângeri penale privind falsificări ale permiselor
În Dolj, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi reclamă că ANPA a autorizat o altă asociație care ar avea pescari-fantomă, adică membri doar pe hârtie. Este vorba, spun membrii asociației, despre ”falsificarea cu 2.000 a numărului de pescari pensionari”, se arată în plângerea AJVPS Dolj.
În alte astfel de cazuri, cum este cel din Sighișoara, au fost făcute plângeri penale pentru fals și uz de fals.
”Sunt foarte multe permise ilegale în acest moment în România. Noi am trimis notificări pentru fiecare caz în parte și așteptăm termenul legal de răspuns, după care ne adresăm instanței, inclusiv procuraturii”, a spus, pentru Libertatea, Vladimir Talpeș, directorul AGVPS.
ANPA nu a răspuns, până la difuzarea acestei știri, solicitării cotidianului Libertatea de a exprima un punct de vedere în acest caz.
Citește și:
EXCLUSIV/Pagubă de 200 milioane de lei la Radiocom. Compania de stat a cumpărat stilouri, ceasuri și parfumuri de 29.000 de lei