Cu toate acestea, bărbatul a refuzat ani la rând ajutorul semenilor, deşi nu puţini sunt cei care s-au oferit să-l sprijine, a ajuns într-un adăpost, scrie Gazeta Nouă.
Acum, cel care a reuşit să-l convingă să renunţe la viaţa pe stradă este managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu, dr. Sorin Brătoi, care a declarat pentru Adevărul că totul a pornit de la o discuţie, la începutul anului, purtată cu primarul din Slatina, Emil Moţ.
„Ştiam că nu acceptă ajutor, oamenii îi mai lăsau pe traseu, în coşuri de gunoi, mâncare, aşa că ne-am întrebat cum am putea să-l ajutăm. A ajuns de vreo câteva ori pe la Urgenţe, dar cam atât. Am fost şi am vorbit cu el, i-am explicat că vor veni poliţiştii locali să-l ia, că va fi dus la spitalul din Schitu, i-am spus că eu sunt managerul, şi mi-a spus că nu e nevoie să-l luăm cu maşina, că vine pe jos, nu vrea să deranjeze (n.r. – spitalul se află la aproximativ 40 km de Slatina)“, a povestit managerul.
Un echipal al Poliției Locale din Slatina l-a adus în spital, acolo unde a mai fost internat în 1994, lucru confirmat de arhiva spitalului, iar Marcel Ciocârlan a fost spălat, tuns și hrănit, iar starea lui de sănătate a bărbatului este foarte bună. Mai mult, după câteva zile s-a acomodat, „acum vorbeşte cu ceilalţi în sala de mese, zâmbeşte“, a mai spus managerul.
Se spunea despre el că ar fi fost inginer şi că, în urma unei întâmplări tragice, rămas fără familie, a considerat că trebuie să-şi ducă soarta fără a primi ajutor din partea nimănui.
Însă, publicaţia citată dar şi personalul spitalului în care a ajuns au aflat că, de fapt, bărbatul, care are 56 ani, nu a fost căsătorit niciodată, nu are copii, dar a avut o meserie şi un loc de muncă. A lucrat ca strungar, perioadă în care ar fi fost victima unei agresiuni din partea mai multor bărbaţi.
Din declaraţiile bărbatului, acesta ar avea un frate în localitatea olteană Scărişoara, un frate. De altfel, aici ajungea din când în când, privindu-şi cu nostalgie, de departe, casa, neîndrăznind să se apropie. De acolo ar fi plecat în 2003.
S-au făcut deja demersuri ca bărbatul să obţină o carte de identitate provizorie, pe baza căreia să dobândească şi calitatea de asigurat.
Pacientul spitalului din Schitu ar putea rămâne de la 35 de zile, până la luni bune, sau chiar ani, însă se caută deja o altă soluţie. Managerul spitalului a mai spus că se va realiza şi o anchetă socială şi că se va încerca o soluţie de a i se repartiza, dacă nu există alte variante, o locuinţă socială la Slatina.
„Dacă doar l-am tuns şi l-am spălat, după care se întoarce pe stradă, n-am făcut nimic“, a concluzionat managerul spitalului.
Știați că există un Campionat Mondial al oamenilor străzii. Ei bine, românii au bătut Germania cu 8-1 și Italia cu 7-1! Au terminat pe locul 11.
FOTO main: Răzvan Valcică
CITEȘTE ȘI… Povestea șoferului drogat care a provocat haos în Capitală. Avea permis de conducere libanez
EXCLUSIV/ Smiley și Pavel și-au făcut trupă de toboșari! Imagini inedite din culisele “Românii au talent”