Socrii lui Cherecheș se află în arest preventiv din 9 noiembrie, pentru infracțiunile de dare de mită și complicitate la dare de mită.
Asta după ce soacra fostului edilul, Claudia Gliga, a fost prinsă în flagrant în timp ce dădea mită 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, care face parte din completul care a soluţionat dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită. Soțul femeii este acuzat că a ajutat-o la „rezolvarea problemei”, potrivit DNA.
Procurorii au cerut ca cei doi să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile, respectiv până la data de 7 ianuarie 2024, cerere care a fost admisă de Tribunalul Mureș.
„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ DNA Cluj şi, în consecinţă: În baza art. 234 şi următoarele din Codul de procedură penală, coroborat cu art. 202 alin. 1, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, prelungeşte măsura arestării preventive a inculpaţilor G.C,, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (…) şi a inculpatului G.D.P., cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită (…), pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 09.12.2023 până la data de 07.01.2024, inclusiv”, scrie pe portalul Tribunalului Mureş.
Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare pentru inculpaţi şi pentru procurori.
Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv pe 24 noiembrie la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel Cluj, în dosarul în care e acuzat de luare de mită.
Din completul de la Curtea de Apel Cluj a făcut parte şi judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască.
În aceeași zi, fostul edil a fugit din țară, deși se afla sub control judiciar, intrând în Ungaria pe la vama Petea cu buletinul unei rude.
Cherecheș a fost dat în urmărire și a fost emis mandat european de arestare, iar șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a fost demis din funcție ca urmare a fugii fostului edil.
Cherecheş a fost prins marți seară, 28 noiembrie, la Augsburg, Germania, după ce anchetatorii germani i-au localizat telefonul și i-au monitorizat telecomunicațiile timp de o zi. În prezent, este închis la penitenciarul din Augsburg-Gablingen și a refuzat să fie extrădat în România prin procedură simplificată.
În acest caz, extrădarea în România poate dura mai mult decât se estimase inițial, adică până în vara viitoare, a spus avocatul său, Răzvan Doseanu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
mariussorin75 • 05.12.2023, 14:02
foiarte bine, sa le dea de gandit si la altii care se cred invincibili