Totul s-a întâmplat în timp ce autocarul din regiunea Poltava, cu 50 de turiști, printre care se aflau și opt copii, fusese oprit pentru o pauză într-o benzinărie.

Bărbatul, care era al doilea șofer al autocarului, a fost reținut cu tot cu acte, chei și banii pentru combustibil, a declarat pentru sursa citată Iulia, care face parte din grupul de turiști.

„Șoferul s-a oprit în apropierea benzinăriei. În timp ce oamenii au ieșit să mănânce și să meargă la toaletă, polițiștii au sosit împreună cu angajații TCC din raionul Nadvirna. Șoferul a fost luat cu actele, cheile autobuzului și banii pentru combustibil și dus. Toți oamenii au fost lăsați pe stradă. Plecarea spre Poltava trebuia să fie mâine (31 august – n.r.)”, a relatat femeia.

Ea a mai precizat că șoferul era însoțit de fiul său în vârstă de 14 ani, care a rămas acum singur.

„Copilul a încercat să-și sune tatăl, el i-a spus doar că se află în Frankivsk, fiind supus unui examen medical”, a mai declarat Iulia.

Reprezentanții biroului militar de recrutare au transmis pe 31 august că șoferul reținut a încălcat regulile de înregistrare militară și nu are dreptul la amânare sau la rezervă.

„Cetăţeanului i s-a oferit posibilitatea să treacă de o comisie medicală militară, lucru cu care a fost de acord voluntar. Potrivit rezultatelor, bărbatul a fost găsit apt pentru serviciul militar și trimis la unul dintre centrele de instruire pentru a urma instruirea militară de bază”, se precizează într-o postare de pe Facebook a Centrului din Ivano-Frankivsk pentru Achiziții și Asistență Socială.

Instituția mai transmite că „autobuzul turistic a continuat să călătorească până la destinație, deoarece șoferul de rezervă a primit cheile și banii pentru combustibil”.

Avocatul Dmitro Morgun a declarat pentru Suspline că poliția și TCC nu aveau niciun motiv să-l rețină pe șofer și să-l ia de la locul de muncă. Prin aceste acțiuni, aceștia au încălcat dreptul constituțional de îndeplinire a atribuțiilor de muncă și și-au depășit atribuțiile oficiale, spune el.

În acest fel, agenții de aplicare a legii pot califica acest caz în temeiul articolelor 146 și 365 din Codul penal al Ucrainei, referitor la privare ilegală de libertate și abuz de putere sau de puteri oficiale, a adăugat avocatul.

Foto: suspilne.media

Urmărește-ne pe Google News