„Pe autostradă, piciorul mai scapă… Nici nu realizezi când ajungi să bați cu 209 km/h în ecranul pistolului radar. Colegii noștri de pe autostrada A1, la o apăsare de buton mai târziu, i-au transmis tânărului, de 23 de ani, unde și cum a greșit… au făcut-o și în scris!”, au transmis reprezentanții Polițieei Române pe Facebook.

Totodată, oamenii legii au precizat că tânărul a fost sancționat contravențional cu 1.485 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 120 de zile.

„Respectați legea, oameni buni! Pentru binele tuturor…P.S.: Radarul funcționează la fel de bine și pe timpul nopții!”, au avertizat polițiștii.

„Am luat 1.000 lei amendă pentru că mergeam cu bicicleta”

Postarea Poliției Române a iscat un val de reacții din partea internauților. În timp ce unii îl ironizează pe șofer, „Amator …. Doar 209 km/h!”, alții sunt de părere că pedeapsa este prea mică pentru pericolul creat pe drumurile publice de către vitezomani.

„O femeie din cartierul nostru a murit acum o lună din cauza unui grăbit. Doi copii mici au rămas fără mamă”, comentează o femeie, în timp ce un bărbat sugerează: „În Austria, la o astfel de viteză, proprietarul ar fi avut mașina confiscată de poliție și s-ar fi prezentat la tribunal. Acesta ar fi fost pasibil de o vânzare a mașinii la licitație, iar banii obținuți ar fi fost direcționați către bugetul statului…!”.

O altă persoană este de acord cu acțiunile polițiștilor: „Foarte bine că le puneți frână teribiliştilor. Poate vă înjură după ce rămân pentru o perioadă pietoni, dar ei nu ştiu că astfel sunt salvați de la tragedii, atât ei cât şi cei care, nefericit, se află prin preajma lor. Felicitări vouă!”.

„Doar 120 de zile!… Eu propun 209 zile, minim!!!”, scrie un alt internaut, în timpă ce altcinevaa propune: „Amenzile actuale nu-i sperie pe vitezomani. Amenzi mai drastice, de la 1.500 de euro (cea mai mică ), atunci poate vedem disciplină pe șosele. Camere de luat vederi la trecerile de pietoni, intersecții”…

„Am luat 1.000 lei amendă pentru că mergeam cu bicicleta pe trotuar cu nici 10 la oră. Deci, mai bine merg cu mașina cu 200 la oră că ies la fel de scump”, a comentat un bărbat.

Urmărește-ne pe Google News