Polițiștii l-au descoperit pe șoferul în vârstă de 39 de ani joi seară, 14 ianuarie, și au constatat că acesta muncea pe drumuri de la jumătatea lunii septembrie 2020. În acest timp, nu a efectuat deloc perioade de odihnă în afara cabinei! În plus, șoferul camionului a declarat că plănuia să conducă în aceleași condiții încă patru luni.

Poliția investighează acum angajatorul șoferului, o companie românească. Bărbatul de 39 de ani efectuează comenzi de transport între Germania și Austria de săptămâni întregi.

Șoferul a fost oprit de agenți pentru că avea 31 km/h mai mult decât era limita de viteză pe așa numitul „Saaleabstieg”, o porțiune dificilă de autostradă. A primit pe loc o amendă contravențională, dar la un control amănunțit polițiștii au descoperit nereguli mai grave.

Șoferul, un cetățean turc, angajat de o firmă românească, a recunoscut că de 4 luni nu mersese acasă și nici nu făcuse vreo pauză în afara cabinei. El a spus că mai are de stat încă patru luni pe șosele, conform înțelegerii cu angajatorul lui, abia apoi putând să meargă acasă.

Polițiștii i-au făcut șoferului o plângere și au deschis un dosar și împotriva angajatorului român, pentru încălcarea reglementărilor privind șoferii de camioane.

Doi șoferi români, colegi de echipaj, foloseau cabina ca apartament

Sursa citată scrie că acest incident nu a fost primul care a avut loc în zona Berg. De la începutul lunii decembrie 2020, au fost raportate patru astfel de situații pe A9, trei cazuri în zona Berg din districtul Hof și unul în zona Bayreuth.

Luni dimineață, pe 7 decembrie 2020, poliția rutieră Hof a verificat un camion românesc pe autostrada A9, lângă Berg, și a descoperit doi șoferi români, 61 și 55 de ani, care nu au respectat în mod repetat timpul de conducere și de odihnă obligatorii, în cursele lor între Germania și Italia.

De asemenea, cursele au fost făcute fără card de șofer, iar dispozitivul de control a funcționat necorespunzător.

Ofițerii au constatat, de asemenea, că cei doi șoferi de camioane foloseau greșit cabina, ca apartament. În loc să petreacă perioadele săptămânale de odihnă acasă, sau cel puțin într-un hotel, așa cum este reglementat, cei doi șoferi profesioniști au părăsit vehiculul doar sporadic, din 30 octombrie.

Angajatorul lor, o firmă din România, trebuie să răspundă pentru nerespectarea reglementărilor privind timpul de lucru, iar camionagiii români au fost amendați.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News