Un șofer de camion a făcut marți un tur montan nedorit, pe Spitzing. În jurul orei 14:00, bărbatul de 60 de ani din România a vrut să livreze alimente la Spitzingsee cu camionul său de 12,5 tone. Pentru că și-a urmărit orbește sistemul de navigație, a ajuns pe un traseu de drumeții.

După cum a spus poliția din Miesbach, el a ratat ieșirea corectă către destinația sa de livrare și și-a urmărit orbește dispozitivul de navigație. La selectarea traseului, șoferul a ales ruta „mai scurtă”. În ciuda mai multor semne de interdicție, el și-a condus camionul de-a lungul traseelor ​​de ciclism și drumeții dintre Spitzingsee și Bayrischzell.

Deși traseul a devenit din ce în ce mai îngust și mai abrupt, el nu s-a lăsat descurajat până când și-a blocat camionul pe o pantă între Elendsattel și Kloo-Ascher, în pericol de alunecare într-o râpă uriașă.

Întrucât românul nu avea semnal la telefonul mobil, a plecat de la mașină în căutarea semnalului, ca să anunțe situația. Între timp, un biciclist a făcut un apel de urgență pentru a sesiza un camion abandonat în munți care era în pericol de alunecare, a informat poliția. Serviciile de salvare montană Bayrischzell și Schliersee au mers să-l caute pe șofer, după cum a explicat Marinus Gruber, purtătorul de cuvânt al serviciului de salvare montană Bayrischzell.

Pentru recuperarea complicată a camionului de 12,5 tone, 14 oameni din cadrul Departamentului de Pompieri Voluntari Bayrischzell au trebuit să ofere asistență serviciului de remorcare. Operațiunea de salvare a continuat până miercuri dimineață. Din motive de siguranță, traseul de drumeții a trebuit să fie închis pentru salvare și înregistrarea accidentelor.

„Șoferul de camion a avut mare noroc”, spune Gruber. Dacă românul ar fi condus mai departe, ar fi intrat într-o curbă ascuțită în S. „Nu ar fi avut nicio șansă”.

Potrivit polițiștilor, rătăcirea șoferului camionului a produs pagube minore câmpurilor și copacilor de la locul accidentului. Pe camion au fost găsite pagube sub caroserie în valoare de aproximativ 1.000 de euro, iar românul riscă acum o amendă.

Urmărește-ne pe Google News