Luni, poliția din Brandenburg a organizat un punct de control în parcarea Krämerforst de pe A10, începând cu ora 8 dimineața.  

Accentul controlului era, de fapt, pe verificarea transporturilor de deșeuri. Polițiștii rutieri au verificat și timpii de conducere și de odihnă al șoferilor. Un șofer român a ieșit în evidență în acest context. Bărbatul a plecat duminică, la ora 14, din Franța, trecând prin Belgia, până în Germania. A ajuns luni dimineață, în jurul orei 4, fără pauză.  

„Colegele au verificat apoi ultimele 28 de zile”, a spus purtătorul de cuvânt al Direcției de Poliție Nord, Joachim Lemmel. 

Polițiștii au fost foarte surprinși. Bărbatul care circula în principal în Polonia, Belgia, Spania, Franța, Germania, încălca deseori reglementările. Acesta a condus de mai multe ori peste 20 de ore la volan.  

El a stat la volan și mai mult de 24, 25 sau 26 de ore, a spus purtătorul de cuvânt. Timpul maxim de conducere este de 9 ore, zilnic. De două ori pe săptămână este permis să conducă 10 ore. La o cursă de 24 de ore este aplicată deja o amendă de aproape 2000 de euro.  

Punctul culminant negativ a fost o cursă de 34 de ore.  

„Șoferul a făcut doar două pauze. Dar nu mai lungi de două ore”, a continuat purtătorul de cuvânt.  

Imediat i s-a impus o perioadă de odihnă la locul controlului. Pe lângă încălcările timpilor de condus și odihnă, sistemul de evacuare al camionului era manipulat. Românul se așteaptă la o amendă de aproape 52.000 de euro. Firma de transport va trebui să scoată din buzunar o sumă și mai mare.  

Urmărește-ne pe Google News