Accidentul s-a produs în jurul orei 16.30, la rampa de inserție pe autostradă. Patru motocicliști vamali părăseau benzinăria când doi dintre ei s-au ciocnit cu un camion și o mașină, ambele parcate.

Un vameș în vârstă de 37 de ani a murit pe loc, iar un altul a fost grav rănit, dar viața sa nu a fost pusă în pericol. A fost transportat cu elicopterul la Spitalul Universitar Lille. Ceilalți motocicliști nu au fost răniți. „Este destul de traumatizant”, a spus un angajat al benzinăriei, pentru France Bleu Nord.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Camionul de mare tonaj, condus de un român de 30 de ani, era parcat în mod suspect pe traseul de intrare spre autostradă, au transmis anchetatorii. Șoferul TIR-ului a fost reținut pentru a fi audiat, cu ajutorul unui interpret. Testele de alcool și droguri efectuate lui și șoferului mașinii au fost negative.

Procurorul din Dunkerque a precizat că ancheta pentru omor involuntar și vătămări involuntare va trebui să „determine motivul staționării acestor vehicule pe banda de inserție” . Locul unde s-a produs accidentul este îngust, iar vizibilitatea este limitată de vegetație.

Urmărește-ne pe Google News