Polițiștii i-au făcut semn conducătorului auto să oprească, însă acesta nu a ținut cont de semnal și a mers mai departe. Agenții de la Rutieră au plecat după el cu o mașină și o motocicletă, au reușit să-l oprească și l-au adus înapoi, la Arcul de Triumf.
Bărbatul le-a spus polițiștilor că el a crezut că i s-a făcut semn să meargă înainte, nu să oprească.
„Am crezut că mi-ați zis să merg mai departe”, a replicat șoferul.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost unul negativ, semn că nu consumase băuturi alcoolice.
Conducătorul auto care nu a oprit la semnalul polițiștilor nu purta nici centura de siguranță. El s-a ales cu o amendă de 660 de lei și a rămas fără permis auto timp de 30 de zile.
„Acest conducător auto a fost identificat, sancționat cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile și o amendă de 45 de puncte”, a declarat comisarul Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră.
La razia polițiștilor, a mai fost găsit un șofer depistat pozitiv la cocaină, dar acum urmează să i se facă și analize de sânge.
Alți zeci de conducători auto au mai fost opriți în trafic, vineri, la o acțiune a Brigăzii Rutiere care are drept obiectiv creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.
În această săptămână se desfășoară la nivel european operațiunea Focus on the Road în cadrul Road Poll, organizația Poliției rutiere din Europa.
În acest context, polițiștii și Brigada Rutieră au desfășurat o acțiune de control care a vizat sancționarea conducătorilor de vehicule ce desfășoară activități care le distrag atenția în mod periculos de la conducere.
„Acțiunea a avut ca scop creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul folosirii telefonului mobil în timpul deplasării. Foarte multe dintre situații au fost atunci când conducătorii de autovehicule au folosit telefonul mobil în timpul deplasării, fără utilizarea acelui sistem tip mâini libere. Dorim să le atragem atenția că folosirea telefonului mobil sau desfășurarea unor activități le distrage atenția în mod periculos. Atenție, sunt activități riscante, periculoase, care îi poate conduce pe aceștia la implicarea în accidente de circulație”, a declarat comisarul Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro