„Procedura este simplă și eficientă: angajații vor sufla în aparatul conectat la un software specializat, iar rezultatele rămân înregistrate pentru monitorizare. Acest pas înainte în tehnologia de siguranță nu doar că împiedică manipularea rezultatelor, dar și asigură o evidență detaliată a testelor”, au transmis reprezentanții companiei.
„Aceste măsuri ne ajută să identificăm și să prevenim riscurile asociate consumului de alcool în timpul serviciului”, mai spun aceștia, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a companiei, alături de imagini cu cele două aparate alcooltest montate.
„Aparatul nu poate fi «păcălit»”. Cum se desfășoară testarea șoferilor și vatmanilor
Luni a fost montat aparatul alcooltest pentru vatmani şi marţi, cel pentru şoferi, a precizat purtătoarea de cuvânt a Companiei de Transport Public din Iaşi, Lavinia Popescu.
Conform acesteia, în ultimele 24 de ore 100 din cei 500 de şoferi şi vatmani au fost testaţi cu cele două noi aparate.
„Aparatul nu poate fi «păcălit», deoarece este prevăzut cu butoane de control care nu se activează dacă nu se expiră aerul. Astfel, testul nu se validează”, a explicat purtătoarea de cuvânt, pentru Agerpres.
Dacă rezultatul iese pozitiv, conducătorul mijlocului de transport nu pleacă în cursă şi mai este testat o dată.
„Testul este efectuat de către un specialist de la departamentul «Siguranţa circulaţiei», care reface testul cu aparatul mobil. Acest aparat eliberează o fişă cu toate datele privind alcoolemia, exact ca la testele efectuate de cei de la poliţie. Se aplică sancţiuni conform regulamentului de ordine interioară, iar la traseu este chemat un alt angajat”, a precizat Lavinia Popescu.
Aceste teste se făceau şi până acum, însă cu aparate etilotest mobile care erau mai costisitoare şi nu înregistrau datele.
Foto: colaj Compania de Transport Public Iasi / Facebook.com