Măsura preventivă a fost prelungită până pe 15 noiembrie, dar nu este definitivă și poate fi contestată. Prelungirea anterioră a arestării preventive nu a fost contestată de șoferiță.

Femeia este acuzată de ultraj ”în modalitatea normativă a tentativei la omor”, faptă pentru care pedeapsa cu închisoarea este de minimum cinci ani.

Judecătorii de la Tribunalul Buzău au apreciat că femeia trebuie arestată preventiv întrucât şi-a folosit maşina ca pe o armă, chiar dacă intenţia sa directă nu a fost să omoare agentul de poliţie care o urmărea în trafic.

Anda Vlădescu a fost arestată preventiv pe 20 august şi de atunci se află în spatele gratiilor.

În după-amiaza zilei de 19 august, femeia a intrat intenţionat cu maşina pe care o conducea în motocicleta unui poliţist. În urma impactului, motocicleta a explodat, iar poliţistul Adrian Popa a fost rănit.

Anda Vlădescu a contestat măsura arestării, iar procesul s-a judecat la Curtea de Apel Ploieşti, ce are în jurisdicţie ca instanţă superioară judeţul Buzău.

Femeia a recunoscut fapta şi a pus totul pe seama oboselii extreme, recunoscând că a produs cu intenţie accidentul de circulaţie, dar ”nu a urmărit suprimarea vieţii lucrătorului de poliţie“. Ea a cerut să fie plasată în arest la domiciliu, întrucât se simte rău şi ar dori să rămână acasă la Buzău, sub supravegherea rudelor sale.

Instanţa nu a acceptat scuzele femeii, considerând că Anda Vlădescu a acţionat în mod intenţionat şi cu violenţă.

Judecătorii au invocat faptul că o măsură preventivă mai blândă sau judecarea în stare de libertate ar putea duce la o stare de ”disconfort social”, iar clemenţa faţă de fapte atât de grave nu poate fi acceptată.

Foto: Știri de Buzău

 
 

Urmărește-ne pe Google News