Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de camionagiul bulgar în vârstă de 53 de ani, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri de risc. Sentința este definitivă și pedeapsa – executorie.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj au descoperit, într-un autocamion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, mai multe cutii cu medicamente care conţineau 1.186.785 de comprimate având ca substanţă activă alprazolam, aflat pe lista drogurilor de risc. Camionul era condus de un cetăţean bulgar, care a fost arestat preventiv 30 de zile, acuzat de trafic de droguri de risc.

„Aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanță activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piață fiind estimată la peste 3 milioane de euro”, transmitea Poliția de Frontieră, pe 27 august 2023.

Camionagiul a fost controlat în acea zi în jurul orei 6.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, pe unde dorea să intre în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia.

Cetăţeanul bulgar a fost trimis în judecată în noiembrie 2023, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 5 aprilie 2024. Inculpatul a fost găsit vinovat şi condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Judecătorii au dispus confiscarea comprimatelor ce conţin Alprazolam.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 9 iulie, judecătorii au respins acţiunea ca nefondată. Hotărârea instanţei este definitivă, aşa că inculpatul urmează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (27 august 2023 – 9 iulie 2024).

Urmărește-ne pe Google News