Accidentul a avut loc pe 7 iulie, pe o trecere de pietoni în Târgoviște, iar la volanul autoturismului a fost un tânăr de 22 de ani. În urma impactului, copila a fost aruncată la zeci de metri de locul impactului. Fetița a murit la spital din cauza rănilor grave, la puțin timp după accident.

Tânărul de 22 de ani a fost reținut, joi 21 iulie, de procurorii ploieșteni. Măsura a fost luată la două săptămâni de la producerea faptei, după ce ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești.

Vineri bărbatul va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Acelaşi Parchet a preluat şi ancheta privind faptele de ultraj, de care sunt acuzaţi mai mulţi cetăţeni din Târgovişte, implicaţi în scandalul de stradă care a izbucnit în ziua înmormântării fetiţei.

Polițiștii au fost bătuți la înmormântare

Tot joi, au fost audiaţi la Ploieşti şefii poliţiei din Târgovişte, dar şi şeful Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) şi subalternii acestora care au fost implicaţi în încăierare.

Pe 15 iulie, când a fost înmormântată fetiţa, s-a iscat un scandal monstru în care au fost implicate zeci de persoane. Oamenii au fost nemulţumiţi că autorităţile nu au permis cortegiului funerar să traverseze strada unde locuieşte şoferul.

În altercație, cinci polițiști au fost bătuți cu pumnii și picioarele, fiind nevoie ca alți agenți și jandarmii care însoțeau cortegiul funerar să folosească sprayurile cu gaze lacrimogene pentru a liniști spiritele.

În acest caz trei bărbați au fost reținuți și s-au ales cu dosar penal.

Șeful Poliției Târgoviște și alți trei polițiști, cercetați pentru „gestionarea defectuoasă” a dispozitivului

Poliția Română a transmis luni că a deschis o „cercetare” pentru „gestionarea defectuoasă” a dispozitivului instituit la o înmormântare din Târgoviște.

Instituția anunță că „în urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitivului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște”.

Totodată, șeful Poliției Române, chestorul principal Benone-Marian Matei, spune că a dispus declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și „alți 2 polițiști, cu funcții de execuție”, mai precizează sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News